Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Update interactieve HD Cisco decoder bij Ziggo

door Jeanet Woldring 1 reactie

Kabelaanbieder Ziggo heeft aangekondigd met enkele firmware-updates de werking van de interactieve Cisco decoders 8455 en 8485 te verbeteren. De eerste firmware-update is inmiddels beschikbaar. Dat meldt belangenvereniging COAX op haar website.

 COAX gaf op 24 april een negatief verkoopadvies voor de interactieve Cisco kabeldecoder 8485 die door Ziggo wordt gebruikt. Het grote aantal klanten en het uitblijven van oplossingen waren voor de belangenvereniging de oorzaak om Ziggo-abonnees te ontraden dit type decoder aan te schaffen.

De eerste update voor de Cisco decodermodellen 8455 en 8485 is inmiddels uitgevoerd. Voor klanten betekent dit vooral dat de beeldproblemen met Sharp/Loewe/Philips toestellen zijn opgelost. COAX: 'Als de klant de ontvanger aanzet, hem vervolgens uitzet, dan wordt de software automatisch ingeladen. Bij het volgende gebruik is de software geïnstalleerd (duurt ongeveer 10 minuten).' 

Klanten zijn alleen reactief geïnformeerd, daar de wijzigingen niet functioneel zijn. Ze kunnen de stabiliteitverbetering wel constateren, aldus de belangenvereniging. De belangrijkste verbeteringen verwacht Ziggo overigens van de software update in het laatste kwartaal van dit jaar. Zodra deze geïnstalleerd is ontvangt COAX hierover weer bericht.

De belangenvereniging gaat er van uit dat eind dit jaar alle problemen opgelost zullen zijn en haar negatieve verkoopadvies kan intrekken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Ed ()

Het is al weer Maart en nog geen nieuwe versie, is er nog nieuws over de update?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.