Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC wijzigt digitale zenderaanbod

door Jeanet Woldring

Per 3 april wijzigt UPC het digitale zenderaanbod. De kabelaar introduceert vijf nieuwe HD-zenders: 24kitchen, ESPN America, MTV, Comedy Central/Kindernet en Shorts. Hiermee komt het totaal aantal HD-zenders op 32. Ook worden vier digitale zenders toegevoegd aan het Royaal-aanbod: Shorts, Comedy Central Extra, Lite TV en OUTTV. In de komende maanden zullen nog enkele wijzigingen worden doorgevoerd.

Primeur
UPC vervangt per 3 april MTV Live HD door MTV HD en geeft vanaf dat moment als eerste in Nederland MTV en Comedy Central/Kindernet zowel in standaard digitale als HD kwaliteit door. Op beide varianten wordt dan dezelfde programmering aangeboden. Binnen het premium zenderaanbod, wordt de HD-versie van ESPN America toegevoegd aan Sport1 en worden XMO en OUTTV 24-uurszenders. In maart werd Film1 Festival al vervangen door Film1 Sundance Channel.

Zenders die verdwijnen
De zenders Geschiedenis 24, Consumenten 24 worden niet langer aangeboden door de NPO. UPC kan deze dan ook niet langer doorgeven. Programma’s die op deze themakanalen te zien waren, zullen ondergebracht worden bij andere themakanalen van de NPO. Ook ESPN Classic verdwijnt per 3 april uit het digitale zenderaanbod van UPC.

Uitbreiding digitale radio
UPC breidt per 3 april ook haar digitale radioaanbod uit met 15 radiozenders. Het gaat hier om vijf regionaal publieke zenders: Radio West, Radio Noord, Radio Drenthe, Omroep Zeeland Radio en Radio Oost, vijf zenders van de VRT: VRT Radio 1 en 2, Klara, Studio Brussel en MNM, en vijf zenders van de BBC: BBC Radio 1,2,3,4 en BBC World Service). 

Over de televisiezenders

Shorts
UPC geeft als eerste provider in Nederland Shorts door. Shorts is een wereldwijd unieke zender die zich volledig richt op het aanbieden van korte films. De zender heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan korte films. Shorts programmeert haar programma’s in een half uur tot een uur durende thematische blokken zoals komedies, musicals, documentaires, thrillers, drama en animatie.

OUTTV
OUTTV is een lifestylezender die series als zoals Misfits and Six feet Under brengt.

MTV HD, Comedy Central/Kindernet in HD simulcast
Via de zenders MTV, Kindernet en Comedy Central van Viacom International Media Networks kunnen kijkers vanaf 3 april ook in HD beeldkwaliteit kijken naar Nickelodeon’s SpongeBob en the Big Time Rush heren, MTV’s Guidos en Guidettes van Jersey Shore, maar ook naar Comedy Central’s South Park en vele andere populaire programma’s.

LiteTV
LiteTV is een muziekzender voor de volwassen kijker en biedt een mix uit de jaren 80, 90 en nu zoals Marco Borsato, Lionel Richie, Guus Meeuwis, Madonna, Bløf, Doe Maar, Michael Jackson, Phil Collins, Ilse de Lange, Beyoncee, Tina Turner, Bryan Adams en Sade.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.