Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC verbetert Horizon, het nieuwe tv-kijken

door Jeanet Woldring

UPC belooft zijn interactieve tv-platform Horizon met software-updates te verbeteren. Zo zullen de menu's minder traag worden waardoor het navigeren door het menu, de TV-gids en het laden van de 3D-animaties sneller zal verlopen. Dat stelt het bedrijf bij de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers.

Het nieuwe tv-kijken
De naam Horizon staat voor het nieuwe tv-kijken, dat UPC september introduceerde. Het omvat een nieuwe mediabox met ingebouwde internetmodem, de mogelijkheid om online te kijken en verschillende apps voor smartphones en tablets. Hiermee krijgen kijkers toegang tot alle vormen van tv-, internet- en persoonlijke media op alle schermen in en om het huis.

Problemen
Er waren echter nogal wat problemen bij de start van de dienst. Zo bleken veel van de mediaboxen uitgerust te zijn met verouderde software en was de helpdesk van het bedrijf niet goed voorbereid op de problemen waar klanten tegenaan liepen.

Feedback
UPC gaat de komende tijd benutten om op basis van de feedback van haar klanten de producten en diensten van Horizon verder aan te passen aan hun wensen. Inmiddels zijn tientallen extra medewerkers ingezet en is een speciale Horizonhulp site ontwikkeld. Hier kan men onder meer terecht voor informatie en instructiefilmpjes over het gebruik en de installatie van de mediabox. Ook vindt men er tips om bijvoorbeeld extra snel door de menu's te navigeren.

Volgens UPC hebben inmiddels ruim 50.000 klanten een Horizon mediabox HD met DVR besteld als onderdeel van een Alles-in-1 Pakket.

Gepubliceerd: maandag 5 november 2012
Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.