Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC neemt regionale TV op in digitaal basispakket

Abonnees met het digitaal basispakket kunnen vanaf 1 februari 2007 ook kijken naar de regionale omroepen. Vanaf die datum voert UPC Nederland wijzigingen door in de samenstelling van haar digitale TV-pakketten.   

Het kabelbedrijf geeft voortaan de acht regionale omroepen in haar verzorgingsgebied door in het lager geprijsde digitale basispakket (UPC Digital TV Pack) en niet meer in het Extra Channel Pack.

Het gaat daarbij om de omroepen Omrop Fryslan, TV Flevoland, TV Noordholland, TV Utrecht, TV Gelderland, TV Rijnmond, Omroep Brabant TV en L1 Limburg.

De prijs van het UPC Digital TV Pack blijft onveranderd. De overige regionale omroepen blijven vooralsnog in het Extra Channel Pack.

Met de wijziging speelt UPC in op de wens van kijkers en regionale omroepen dat de regionale omroep voor alle digitale tv-kijkers in diezelfde regio te ontvangen is. In tegenstelling tot het analoge standaardpakket zijn in het UPC Digital TV Pack vanaf 1 februari echter acht regionale omroepen te ontvangen.

In december stond er in de Gelderlander nog dat er volgens UPC geen ruimte was in het basispakket om alle regionale zenders door te geven. Bij andere kabelbedrijven zoals @Home en Casema worden alle regionale zenders in het digitale basispakket doorgegeven. Hierdoor kunnen Groningers en Limburgers bij wijze van spreken ook naar 'Omrop Frysl├ón' of TV Gelderland kijken.

De exacte samenstelling van het UPC Digital TV Pack en het UPC Digital Extra Channel Pack kunt u vanaf 1 februari terugvinden op Digitelevisie.nl bij het zenderaanbod.

Bron: UPC, 26 januari 2007

Gepubliceerd: vrijdag 26 januari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.