Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC moet Youca informatie geven van OPTA

door Jeanet Woldring

Opta heeft UPC opdracht gegeven YouCa te voorzien van informatie om op het UPC-netwerk actief te kunnen worden. YouCa (initiatief van o.a. Peter Jelgersma) is zelf geen omroep, maar wil kale capaciteit huren bij kabelbedrijven. Deze ruimte wordt vervolgens aan derden ter beschikking gesteld om diensten te leveren aan klanten van het kabelbedrijf. 

UPC en YouCa zijn al geruime tijd in een conflict verwikkeld. Het kabelbedrijf zegt onder geldende wetgeving niet verplicht te zijn YouCa toegang tot zijn netwerk te bieden. OPTA vindt het toegangsverzoek niet onredelijk als YouCa gebruik maakt van dezelfde analoge signalen als UPC voor het doorgeven van het standaardpakket, mits YouCa niet ook de klantaansluiting wil overnemen.

Dit omdat 'het marktanalysebesluit uit 2006 niet ziet op de ontbundeling van standaardpakket en klantaansluiting'. Daarnaast is het volgens OPTA wegens capaciteitsschaarste niet redelijk om dezelfde analoge signalen meerdere keren over het netwerk te sturen.

Voor digitale rtv-signalen geldt het argument van schaarste niet zodat gebruik van de bestaande digitale signalen wel als onredelijk verzoek zal worden gezien.

OPTA beslist dat het verzoek van YouCa onder de (nog) geldende toegangsverplichting valt. UPC moet dan ook de relevante informatie opleveren die YouCa heeft aangevraagd. Het gaat daarbij om onder meer technische achtergrondinformatie en tarieven voor doorgifte via digitale televisie.

Bron: Adformatie

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.