Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC moet Youca informatie geven van OPTA

door Jeanet Woldring

Opta heeft UPC opdracht gegeven YouCa te voorzien van informatie om op het UPC-netwerk actief te kunnen worden. YouCa (initiatief van o.a. Peter Jelgersma) is zelf geen omroep, maar wil kale capaciteit huren bij kabelbedrijven. Deze ruimte wordt vervolgens aan derden ter beschikking gesteld om diensten te leveren aan klanten van het kabelbedrijf. 

UPC en YouCa zijn al geruime tijd in een conflict verwikkeld. Het kabelbedrijf zegt onder geldende wetgeving niet verplicht te zijn YouCa toegang tot zijn netwerk te bieden. OPTA vindt het toegangsverzoek niet onredelijk als YouCa gebruik maakt van dezelfde analoge signalen als UPC voor het doorgeven van het standaardpakket, mits YouCa niet ook de klantaansluiting wil overnemen.

Dit omdat 'het marktanalysebesluit uit 2006 niet ziet op de ontbundeling van standaardpakket en klantaansluiting'. Daarnaast is het volgens OPTA wegens capaciteitsschaarste niet redelijk om dezelfde analoge signalen meerdere keren over het netwerk te sturen.

Voor digitale rtv-signalen geldt het argument van schaarste niet zodat gebruik van de bestaande digitale signalen wel als onredelijk verzoek zal worden gezien.

OPTA beslist dat het verzoek van YouCa onder de (nog) geldende toegangsverplichting valt. UPC moet dan ook de relevante informatie opleveren die YouCa heeft aangevraagd. Het gaat daarbij om onder meer technische achtergrondinformatie en tarieven voor doorgifte via digitale televisie.

Bron: Adformatie

Gepubliceerd: woensdag 4 maart 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.