Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC mobiel internet nu voor alle klanten

door Jeanet Woldring

Kabelbedrijf UPC biedt vanaf vandaag alle klanten mobiel internet voor laptops en tablets. Sinds vorig zomer kunnen zakelijke klanten al gebruik maken van deze dienst. Consumenten kunnen kiezen voor 500 MB voor 15 euro per maand en 2 GB voor 25 euro per maand.

Daarnaast is het mogelijk om zonder vaste maandelijkse kosten van de dienst gebruik te maken. Dat kost 5 cent per MB, ongeacht hoeveel data verbruikt wordt. Klanten die hiervoor kiezen, betalen eenmalig 10 euro voor de simkaart. 

Extra voordelig bij Alles-in-1
Voor klanten met een Alles-in-1 pakket (met televisie, vast internet en bellen) heeft UPC iets extra. Zo krijgen zij 50 MB gratis als ze zonder maandelijks vast bedrag internetten. Voor de twee internetbundels krijgen alles-in-1 klanten bovendien 50 procent meer data, dus voor 15 euro krijgen zij maandelijks 750 MB (in plaats van 500 MB) en voor 25 euro krijgen zij 3 GB (in plaats van 2 GB). 

Als de inbegrepen MB’s zijn verbruikt, betalen klanten 5 cent per MB. UPC stuurt een sms ter waarschuwing dat ze per MB gaan betalen. De internetsnelheid blijft altijd tot maximaal 14,4 Mbps, ook als men de bundel overschrijdt.

Mobiel internet 0 MB 500 MB 2000 MB
Per maand 0 MB 500 MB 2000 MB
Voor Alles-in-1  50 MB 
(50 MB gratis)

750 MB
(250 MB gratis)

3000 MB 
(1000 MB gratis)
Buitenbundeltarief 5 ct. per MB 5 ct. per MB 5 ct. per MB
Voordelen  mnd. opzegbaar  gratis sim en USB modem  gratis sim en USB modem
Eenmalig  simkaart € 10
USB modem € 30
 gratis  gratis
Maandprijs  € 0  € 15  € 25

 


Frequenties
UPC maakt gebruik van het netwerk van Vodafone. Het kabelbedrijf heeft eerder, net als Ziggo, al aangegeven actief te willen worden op de mobiele markt. Daarvoor is de samenwerking UPC/Ziggo in het leven geroepen. Zij kregen bij de frequentieveiling in 2010 samen vier vergunningen met een grootte van 40 MHz toegewezen.

Ook bij de veiling in het najaar van 2012 zullen de twee bedrijven weer bieden. Dan worden frequenties opnieuw verdeeld en is er ruimte voor nieuwkomers op de markt voor mobiel internet.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.