Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC maakt tarieven HDTV bekend

Klanten van UPC Digital TV die ook HDTV  (High Definition Television) willen ontvangen, betalen eenmalig 50 euro activeringsbijdrage voor de speciale - voor digitale HDTV geschikte - UPC MediaBox van partner Philips. De HD-box is vanaf juni beschikbaar voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Dat maakte Diederik Karsten van UPC Nederland vanochtend bekend op het congres 'De Kabel in de 21e Eeuw' in Amsterdam. 

Betaalkanalen Film 1 en Sport 1 gaan HD-programma's bieden zonder extra kosten voor de klanten van deze premium tv-kanalen. Met de HDTV geschikte MediaBox en een HD ready televisie kunnen UPC-klanten ook via Nederland 2 het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in HD-kwaliteit bekijken.Daarnaast komt  er ook een abonnement voor een speciaal pakket HD-kanalen dat in ieder geval het documentairekanaal National Geographic omvat. De prijs hiervoor wordt later bekend.

Vanaf 1 april kunnen klanten zich via de speciale website ervaarhdtv inschrijven om de HD-box te bestellen. Inmiddels heeft UPC ruim 170.000 digitale tv-abonnees, het dubbele van eind 2005.

De nieuwe betaal-TV-zender Sport1 zendt het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in HDTV uit. De zender zal daarna ook wedstrijden uit de belangrijkste Europese voetbalcompetities en vele andere internationale sportwedstrijden in het HDTV-formaat uitzenden. Begin juni wordt ook het HDTV-kanaal van Film1 gelanceerd met de nieuwste Hollywoodfilms in het HDTV-formaat.

Uitzendingen in HDTV bieden een veel betere beeld- en geluidskwaliteit dan de huidige standaard. De beelden zijn kleurrijker, scherper, gedetailleerder en helderder dan analoge tv-beelden. Om in het HDTV-formaat te kunnen kijken is een HDTV-geschikte TV en een HDTV-geschikte digitale decoder nodig. De meeste plasma- en lcd-televisies van vandaag de dag zijn 'HD ready'. HDTV wordt algemeen beschouwd als de televisie van de toekomst en de belangrijkste technologische vernieuwing sinds de overgang van zwart-wit naar kleurentelevisie.

Op het congres werd ook bekendgemaakt dat UPC, net als KPN, Uitzending Gemist van de publieke omroep op haar digitale tv-kanalen gaat brengen.

Gepubliceerd: vrijdag 31 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.