Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC komt met Mediabox met digitale recorder

UPC abonnees die zich opgeven voor digitale televisie krijgen gratis een decoder, die tegen bijbetaling voorzien is van een harde schijf. Dat maakte UPC vanmorgen bekend tijdens een persconferentie in de Amsterdamse RAI.

De zogeheten UPC Mediabox die nodig is om digitale televisie te kunnen ontvangen is een kastje waarmee de kijker behalve de toegang tot digitale kanalen ook de mogelijkheid krijgt tot het opslaan van video.  De nieuwe decoder maakt het tevens mogelijk om via de tv te e-mailen, het internet op te gaan en op aanvraag videofilms te bekijken. UPC-klanten kunnen straks via een afstandsbediening reageren op televisie- en reclameprogramma's. Digitale tv-kijkers buiten UPC's verzorgingsgebied kunnen dat niet.

UPC begint met een tarief op proef van € 15,55 euro voor een basispakket van 44 kanalen digitaal. Een duurder pakket, met 74 kanalen, gaat € 19,95 kosten. Hier bovenop kunnen bovendien nog extra pakketten worden besteld, waaronder sport en erotiek. Ook kunnen er on demand losse films worden besteld.

Wat de definieve tarieven worden, wilde UPC nog niet bekend maken. Eerder deze week beloofden Casema en Essent de tarieven in 2006 te bevriezen. De kabelsector was negatief in het nieuws gekomen door berichten over de extra kosten die digitale televisie zou veroorzaken.

Vanaf oktober zal UPC de gratis decoders uitleveren bij de abonnees die zich opgeven voor digitale televisie. Eventueel worden  abonnees ook actief benaderd om de gratis decoders aan te bieden. UPC ziet geen kans om op korte termijn iedereen een gratis decoder te verstrekken.  Het schijnt logistiek niet mogelijk te zijn om de abonnees allemaal van een decoder te voorzien tot eind 2006.

"Nederland heeft een achterstand op de andere Europese landen", aldus algemeen directeur Diederik Karsten van UPC. In 2004 beschikte tussen de 7 à 8 procent van de Nederlanders over digitale tv-ontvangst, tegenover 49 procent in Engeland en 19 procent in Frankrijk.

Het kabelbedrijf rondt momenteel de uitrol van haar digitale interactieve televisienetwerk af. Voor 31 december 2005 zijn alle kabelklanten gereed voor ontvangst van digitale tv.

Bronnen: DFT Webwereld  PlanetMultimedia

Gepubliceerd: vrijdag 9 september 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.