Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC gaat gewoon door met aanbieden decoders

UPC gaat gewoon door met het aanbieden van decoders aan abonnees. Daarnaast kunnen klanten nu ook zelf een ontvangstapparaat voor digitale televisie aanvragen.

In de Volkskrant van 28 december stond dat UPC de omstreden methode eindigde waarin tienduizenden abonnees in Amsterdam en Rotterdam ongevraagd een UPC MediaBox ontvingen.

'Hier  klopt geen jota van' aldus een voorlichter van UPC op PlanetMultimedia: "In een advertentie boden we aan dat klanten ons nu ook zelf kunnen bellen indien ze een decoder willen ontvangen. Dat geldt vooral voor gebieden waar we wel met het netwerk voor digitale televisie klaar zijn, zoals Leeuwarden, maar nog niet iedereen de decoder aanbieden. Daar kunnen klanten die er snel bij willen zijn alvast bellen. Verder gaan we gewoon door met aan de deur het aanbieden van de decoder aan iedere abonnee. Dat is in Amsterdam en Rotterdam al gebeurd en nu is Almere aan de beurt."

Met de Consumentenbond zou  UPC hebben afgesproken dat alle abonnees binnen het halve jaar van de proefperiode gebeld zullen worden. Aan de klanten wordt dan gevraagd of ze de decoder willen houden.

UPC stuurt abonnees een brief met de mededeling dat ze de UPC MediaBox gratis ontvangen. De mediabox wordt gefaseerd per regio aangeboden. Na ontvangst kan deze meteen aangesloten worden op de TV, waardoor men voorbereid is op interactieve diensten en mogelijkheden van digitale televisie. 

Het digitale maandabonnement kost aanvankelijk € 2,16 euro per maand meer dan het analoge abonnement. Met ingang van 1 januari 2006 is het tarief van het analoge Standaardpakket Radio/TV abonnement verhoogd van € 15,53 naar € 15,83. Het UPC Digital TV pack totaaltarief van € 17,99 (€ 15,83 + € 2,16) wijzigt niet. Voor twee euro meer ontvangt men het extra channel pack. En vanaf € 10,- biedt UPC Digital TV premium channel packs.

Wie nog geen UPC abonnee is en graag UPC Digital TV wil ontvangen, kan zijn of haar postcode en huisnummer invullen op Digitelevisie.nl en kijken of UPC Digital TV beschikbaar is.

Gepubliceerd: maandag 2 januari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.