Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC binnenkort met Digitale Video Recorder

UPC is van plan vanaf eind november met een Digitale Video Recorder (DVR) te komen, die haar klanten naast de UPC MediaBox zal worden aangeboden.

De DVR is een digitale decoder met daarin een harde schijf. Hiermee kan de klant zelf bepalen wat hij wanneer op zijn televisiescherm wil zien.

Met de DVR ontvangt de consument interactieve digitale televisie én kan hij programma's opnemen. De harde schijf biedt ruimte voor minstens 65 uur aan programma's en films. Daarnaast geeft het de klant ook de mogelijkheid om live televisie te pauzeren. De DVR neemt namelijk continu 2,5 uur op van het kanaal dat je op dat moment aan het kijken bent. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het kijken naar voetbal toch nog even dat ene mooie doelpunt te herhalen (en om daarna rustig de wedstrijd verder te kijken, zonder een minuut te hoeven missen). Ook kan de kijker rustig zijn favoriete programma verder afkijken nadat hij halverwege dat ene belangrijke telefoontje beantwoord heeft.

De maandelijkse kosten voor de DVR bedragen 9,99 euro met eenmalige activeringskosten van 29,99 euro. Daarnaast heeft de klant een abonnement voor digitale televisie van UPC voor 2,16 euro. Voor de standaard digitale decoder (de UPC MediaBox) bestaat er geen maandelijkse bijdrage boven op de maandelijkse abonnementskosten van 2,16 euro. De DVR blijft, net als de standaard digitale decoder, eigendom van UPC, en kan met regelmatige software updates onderhouden worden.

UPC maakt verder bekend dat inmiddels ruim 425.000 klanten voor digitale televisie gekozen hebben. Een deel van de klanten heeft dit gedaan na de UPC MediaBox zes maanden gratis op proef te hebben gehad.

Ook meldt UPC: "Na overleg met de Consumentenbond en het Ministerie van Economische Zaken zal onder meer de communicatie verder uitgebreid worden, onder andere door een elektronische pop-up schermen te vertonen bij ingebruikname van de digitale decoder, vergelijkbaar met de licenties van computer softwareprogramma's. Ook op deze wijze zal aan het einde van de proefperiode de klant expliciet om bevestiging gevraagd worden of zij gebruik wil blijven maken van de digitale televisie van UPC. UPC Nederland blijft ook de komende maanden in dialoog met alle partijen om de introductie van digitale televisie zo soepel en eenvoudig mogelijk te laten verlopen."

Zie ook: UPC Digital pack en UPC Digital TV extra channel pack

Gepubliceerd: dinsdag 17 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.