Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitbreiding HDTV-aanbod CanalDigitaal op komst

door Jeanet Woldring

CanalDigitaal breidt het aanbod van HD zenders verder uit. De televisieaanbieder heeft daarvoor een contract verlengd voor zogeheten 'transpondercapaciteit' op de ASTRA 23.5 Oost positie. 

De MPEG-4 technologie geeft extra ruimte. CanalDigitaal biedt nu al een reeks HD-kanalen via ASTRA 23.5 Oost, waaronder Nederland 1 HD, Eurosport HD, Discovery HD, NatGeo HD, History HD en BravaHD.

Bill Wijdeveld, directeur ASTRA Benelux zegt erg blij te zijn met deze overeenkomst. "CanalDigitaal is hierdoor prima gepositioneerd om aan de groeiende vraag naar HD-zenders te voldoen. De overeenkomst bevestigt ook dat ASTRA 23.5 Oost zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot belangrijke nieuwe ‘hot spot’ voor de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt."

Nieuw gratis HD-kanaal op ASTRA: Servus TV HD
Naast het HD-aanbod van CanalDigitaal hebben Nederlandse ASTRA-kijkers toegang tot een uitgebreide reeks gratis free-to-air HD-zenders, waaronder Arte HD en Anixe HD

Vanaf 15 september zal Servus TV HD daaraan worden toegevoegd. Servus TV HD, een kanaal van Red Bull, brengt een mix van sport, kunst en cultuur in HD-kwaliteit. 

Vanaf begin 2010 zullen de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF met free-to-air HD-uitzendingen van start gaan via ASTRA. Inmiddels geeft ASTRA in totaal al meer dan 80 HD-zenders door en is daarmee het belangrijkste HDTV-platform in Europa. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.