Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Uitbreiding HDTV-aanbod CanalDigitaal op komst

door Jeanet Woldring

CanalDigitaal breidt het aanbod van HD zenders verder uit. De televisieaanbieder heeft daarvoor een contract verlengd voor zogeheten 'transpondercapaciteit' op de ASTRA 23.5 Oost positie. 

De MPEG-4 technologie geeft extra ruimte. CanalDigitaal biedt nu al een reeks HD-kanalen via ASTRA 23.5 Oost, waaronder Nederland 1 HD, Eurosport HD, Discovery HD, NatGeo HD, History HD en BravaHD.

Bill Wijdeveld, directeur ASTRA Benelux zegt erg blij te zijn met deze overeenkomst. "CanalDigitaal is hierdoor prima gepositioneerd om aan de groeiende vraag naar HD-zenders te voldoen. De overeenkomst bevestigt ook dat ASTRA 23.5 Oost zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot belangrijke nieuwe ‘hot spot’ voor de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt."

Nieuw gratis HD-kanaal op ASTRA: Servus TV HD
Naast het HD-aanbod van CanalDigitaal hebben Nederlandse ASTRA-kijkers toegang tot een uitgebreide reeks gratis free-to-air HD-zenders, waaronder Arte HD en Anixe HD

Vanaf 15 september zal Servus TV HD daaraan worden toegevoegd. Servus TV HD, een kanaal van Red Bull, brengt een mix van sport, kunst en cultuur in HD-kwaliteit. 

Vanaf begin 2010 zullen de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF met free-to-air HD-uitzendingen van start gaan via ASTRA. Inmiddels geeft ASTRA in totaal al meer dan 80 HD-zenders door en is daarmee het belangrijkste HDTV-platform in Europa. 

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.