Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Uitbreiding Digitenne en wijziging zenderpakket

Digitenne heeft per 1 oktober 2007 haar zenderpakket gewijzigd. Voortaan zal AT5 dagelijks van 6 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts te zien zijn op kanaal 24 van Digitenne. Op dit kanaal worden naast AT5 ook de Eredivisiewedstrijden via Tele2 Voetbal 1 en Nostalgienet uitgezonden.

Eredivisie voetbal gaat voor 
Als er in het weekend voetbalwedstrijden worden uitgezonden, zal de AT5 programmering hier voor wijken. AT5 zal gewoon via het standaard abonnement van Digitenne te ontvangen zijn. Dit in tegenstelling tot de Eredivisiewedstrijden, waar een extra abonnement voor nodig is. Zo'n abonnement kost € 6,- per maand extra, waarvoor men Live Tele2 Eredivisie Voetbal en Planet Prime (misdaad, drama, komedie en amusement) ontvangt. Deze extra kanalen zijn te bestellen voor een jaar met een opzegtermijn van een maand. Momenteel is de eerste maand gratis, alleen te bestellen voor Digitenne klanten. 

Comedy Central via Digitenne
Daarnaast doet Comedy Central zijn intrede in het zenderpakket van Digitenne. Op kanaal 13 is per 1 oktober Comedy Central dagelijks te zien zijn vanaf 20.00 uur. Overdag blijft op kanaal 13 Nickelodeon beschikbaar en wordt zelfs verlengd tot 20.00 uur.

Geen instellingen wijzigen 
Digitenne abonnees hoeven niets te veranderen aan de instellingen van de digitale tv-ontvanger om Comedy Central en AT5 vanaf 1 oktober 2007 te kunnen ontvangen op respectievelijk kanaal 13 en kanaal 24. Alleen als men de naamgeving van de zenders wil corrigeren moet men alle zenders verwijderen en opnieuw een zenderscan uit te voeren. Binnen het installatiemenu moet hiervoor altijd 'Automatisch Zenders Zoeken' geselecteerd worden, aldus de aanbieder.

Digitenne in Eindhoven, Enschede en Doetinchem
KPN heeft laten weten dat er in de laatste maanden van dit jaar nieuwe zendmasten bij komen voor Digitenne. Zo kunnen alle Eindhovenaren vanaf half november digitale tv van Digitenne bestellen. Voor een bepaald gedeelte van de lichtstad was Digitenne al langer beschikbaar. Inwoners van Enschede en Doetinchem zijn in december aan de beurt. De oplevering van de masten is overigens wat vertraagd, want oorspronkelijk stond Eindhoven in juli en Doetinchem in september gepland.

Beschikbaarheid
KPN communiceert op haar website dat Digitenne in 2007 in heel Nederland beschikbaar is en het landkaartje laat zien dat deze vorm van tv kijken in het overgrote deel van Nederland al mogelijk is. Het uiterste noorden van Noord-Holland en Texel en een gedeelte van Gelderland en Noord-Brabant zijn de laatste locaties waar masten geplaatst worden. Witte vlekken op de kaart zijn (blijven?) grote delen van Zeeland, Friesland, Groningen en Limburg. Wie nog geen abonnement van Digitenne heeft, kan dit bestellen voor de onlangs verlaagde maandprijs van € 6,95 en de eerste digitale ontvanger is gratis. 

Controleer hier of Digitenne beschikbaar is op uw adres. Indien beschikbaar kunt u Digitenne van KPN 1 maand gratis proberen.

Gepubliceerd: dinsdag 2 oktober 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.