Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Twijfels over mobiele TV

Mobiele televisie komt pas op de 11e plaats als gewenste feature op een telefoon. Dat was deze week te horen op het 3GSM World Congress in Barcelona, de grootste beurs op het gebied van mobieltjes.

Het was voorzien dat mobiele TV een van de ‘hot topics’ van de show zou worden. Dat bleek een beetje tegen te vallen volgens Robert Briel van Broadband TV Nieuws, die de beurs deze week bezocht. Wellicht mede door de eerste twijfels die zichtbaar worden of consumenten hierop wel zitten te wachten. Ook willen mensen er niet voor betalen: meer dan de helft van de respondenten in Europa zei dat ze liever eerst een commercial zien en dan gratis kunnen kijken.

Een van de verklaringen zou kunnen zijn dat mensen nog onbekend met het fenomeen zijn. Een ander punt is dat de kwaliteit en de bediening nog niet helemaal zijn wat het zou moeten zijn, is zijn conclusie. Voor de in de techniek geïnteresseerden lees hier het verslag verder.

Wil mobiele TV een succes worden, dan moeten een aantal zaken erg goed geregeld  worden, want onderzoek wees ook uit dat mensen eenzelfde kwaliteit op hun mobiel verwachten als thuis op hun televisie. En het moet overal en altijd beschikbaar zijn. Bij Nokia is men ervan overtuigd dat het succes komt: ze verwachten 20 miljoen gebruikers in 2009.


 

Gepubliceerd: vrijdag 16 februari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.