Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

TV Oranje nu 24 uur per dag bij CanalDigitaal

door Jeanet Woldring

TV Oranje is sinds deze week 24 uur per dag te ontvangen in het basispakket van CanalDigitaal, via de ASTRA 23,5 satellietpositie. Tot dusver was de zender voor Nederlandstalige hits alleen in kanaaldeling te ontvangen via de ASTRA 19,2. Die positie blijft de hele maand september nog in gebruik, naast de nieuwe 23,5 positie.

Met de verhuizing naar de ASTRA3-satelliet wordt ook de beeldkwaliteit van TV Oranje verbeterd. TV Oranje was in 2006 het eerste digitale Nederlandse themakanaal dat via de satelliet werd uitgezonden en maakt sinds 2008 deel uit van het basispakket van CanalDigitaal.

Even omschakelen...
Om TV Oranje via de satelliet te kunnen blijven ontvangen is het van belang dat uw satellietinstallatie hier op ingericht is. Omdat de zender straks alleen vanaf de ASTRA 23,5 satellietpositie en in MPEG4 wordt uitgezonden heeft u een dubbele ontvangstkop (DUO LNB) op uw satellietinstallatie nodig. Daarnaast kunt u TV Oranje voortaan alleen ontvangen met een HD-ontvanger. CanalDigitaal heeft voor haar klanten een speciaal actieaanbod.

Klaar voor de toekomst
Een HD-geschikte ontvangstset biedt naast TV Oranje meer voordeel. Zo ontvangt men per direct 9 vrij te ontvangen HD-zenders waaronder Nederland 1, 2 en 3. Voor vijf euro per maand is dit aantal uit te breiden naar ruim 28 HD-zenders door zich te abonneren op het HDTV optiepakket.

HDTV is tot 5 keer scherper dan gewone televisie. Maar ook is men verzekerd van ontvangst van zenders in normale kwaliteit die enkel in MPEG4 codering worden uitgezonden. Het aantal zenders dat in MPEG4 en/of HD-kwaliteit (Wikipedia) wordt uitgezonden neemt de komende tijd verder toe.

Meer info en bestel: Digitale TV of Alles in 1 van CanalDigitaal 

Gepubliceerd: donderdag 15 september 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.