Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

TV-kijkers via antenne: voor 11 december kiezen

Als u tv kijkt via de analoge ether, dus via een spriet- of harkantenne tv kijkt, moet u voor 11 december 2006 overschakelen. 

De analoge uitzendingen via de ether worden afgeschaft en omgeschakeld naar een digitaal signaal. Om televisie te kunnen blijven kijken moet u voor 11 december 2006 een alternatief kiezen.

U kunt een keuze maken uit één van deze vier manieren om televisie te blijven kijken: kabel, satelliet, digitale ethertelevisie of internet tv.

Wat voor u de mogelijkheden zijn is afhankelijk van uw regio. U kunt dit controleren door de postcodecheck op Digitelevisie.nl, waar u vervolgens een keuze kunt maken uit de alternatieven.

Kan ik de publieke omroepen blijven ontvangen?
De publieke omroepen (Nederland 1, 2 en 3) en de regionale omroep blijven voor iedereen in Nederland zonder abonnement beschikbaar. Vanaf 11 december 2006 zijn deze zenders zonder abonnement te ontvangen via digitale ether en via de satelliet. Wel moet u voor digitale etherontvangst eenmalig een digitale ontvanger (decoder) aanschaffen en voor televisie via de satelliet een schotelontvanger en een decoder met smartcard.

Gepubliceerd: woensdag 8 november 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.