Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

TV Home met nieuwe Philips decoder

Eind december 2005 is er een nieuwe digitale kabelontvanger van Philips op de markt gekomen. Het betreft de DCR2020/03 die geschikt is voor de ontvangst van TV Home.

Aangeraden wordt vooral de handleiding te lezen, want op aantal punten wijkt de Philips ontvanger af van andere merken. Zo is belangrijk om te weten dat de smartcard omgekeerd  (gekleurde kant onder) en met de pijl naar voren (richting de ontvanger) geplaatst moet worden in de ontvanger. Dit kan volgens Essent een oorzaak zijn van klachten van klanten over de ontvangst van TV Home. Mogelijk zullen nieuwe versies van de Philips ontvanger worden aangepast volgens de kabelaar.

Digitale kabeltelevisie weet nog meer bijzonderheden te melden:  'de antenne-aansluitingen zijn niet de 'normale' IEC 169-2 steek-pluggen, maar een F-connector met schroefdraad. Voordeel van deze aansluitingen is dat ze niet zomaar los kunnen schieten, nadeel is dat er gewerkt moet gaan worden met adapters/verlooppluggen. De aansluiting voor digitaal geluid is electrisch (coax, tulp aansluiting), ook al staat er wat anders in de handleiding. Bij alle andere decoders is deze aansluiting optisch.'

Zie ook enkele gebruikerservaringen op het TVhome forum, waaruit blijkt dat de nieuwe Philips decoder nog niet overal verkrijgbaar is. 

Zoals op Digitelevisie vermeld wordt, loopt de voordeelactie op de aanschaf van een digitale ontvanger nog tot 20 februari a.s. Iedereen die zich alléén voor TV Home aanmeldt, krijgt korting op de ontvanger.

Meer info over digitale tv van Essent:  Essent TV Home - Digitaal Basis en Digitaal Extra

Gepubliceerd: woensdag 11 januari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.