Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Tijd voor actie op de satelliet?

Een van de partijen die heeft geboden op de live voetbalrechten zijn de kabelmaatschappijen Zesko samen met het satelliet platform Canal Digitaal. Deze laatste partij kwam onverwachts in beeld, maar bij nader inzien toch weer niet. Immers, het is tijd voor aktie op de satelliet. Dat schrijft Broadband TV Nieuws vandaag:

"Lange tijd was Canal Digitaal verreweg het grootste digitale platform voor televisie met het beste beeld en de meeste kanalen tegen een redelijke prijs, maar inmiddels halen de kabel en Digitenne de satelliet links en rechts in. KPN heeft met de prijsdumping van Digitenne een low budget alternatief geschapen en de kabel heeft met HD zenders en on-demand films en TV programma’s een voorsprong genomen.

Canal Digitaal kondigde eind verleden jaar in het tweede kwartaal met HD te komen, een nieuwe EPG en een PVR te introduceren. Dat is een stap in de goede richting, maar er is nog meer werk aan de winkel. De EPG geeft niet de informatie weer van alle beschikbare zenders, alleen die van het eigen boeket. De verhuizing van de regionale zenders naar een andere satelliet is in een veel te laat stadium gecommuniceerd. Onder kijkers en dealers is er gemorrel over het feit dat extra abonnementen binnen een huishouden het volle pond kosten.

Ook zal Canal Digitaal een oplossing voor on-demand moeten vinden - dat kan maar in beperkte mate via push-VOD. Misschien een hybride box waarbij satelliet ontvangst en breedband toegang gecombineerd worden?"

 Bron: Broadband TV Nieuws

Gepubliceerd: donderdag 24 januari 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.