Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Tien gaat Talpa heten

door Jeanet Woldring

De nieuwe zender van John de Mol gaat  'Talpa' in plaats van 'Tien' heten.  
 
De Mol moest op zoek naar een andere naam nadat de rechter vorige week bepaalde dat de naam Tien niet mag worden gebruikt omdat die te veel zou lijken op TV 10. De rechten op die naam liggen bij SBS.

Talpa betekent 'Mol' in het Latijn. Het is ook de naam van het investeringsbedrijf van De Mol, terwijl zijn radiowerkzaamheden Radio 10 Gold en Radio 538 en zijn belang in het multimediale bedrijf Versatel eveneens in Talpa zijn ondergebracht.

Om het verschil tussen de verschillende bedrijven aan te geven had De Mol zijn televisiezender liever een andere naam gegeven.  De mediaondernemer probeert nog wel via een bodemprocedure het recht op de naam Tien te krijgen.

Een woordvoerder van Talpa meldde vorige week dat SBS na de uitspraak in kort geding Talpa had aangeboden de naam Tien te kopen voor 5 miljoen euro. De Mol ging daar niet op in. SBS weigert te zeggen of die lezing van Talpa klopt of niet. De tv-zender Talpa presenteert zich op maandag 27 juni in Hilversum aan de advertentiewereld en de pers.

Gepubliceerd: maandag 6 juni 2005
Geactualiseerd: maandag 18 februari 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.