Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 bekijkt opties voetbalrechten Eredivisie

Tele2, het Zweedse moederbedrijf van Versatel, bekijkt op dit moment de opties voor de uitzendrechten 'achter de decoder' van de voetbalwedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie. Dat is vandaag bekend geworden tijdens een persconferentie over de jaarcijfers van Tele2. 

Er is nog geen besluit genomen, maar zoals het er nu naar uitziet wordt doorgegaan tot 2008. Volgens een woordvoerder van Versatel worden alle opties altijd bekeken, maar is het zeker 'de intentie van de directie om de voetbalrechten te behouden'.

Abonnees van Tele2 (voorheen Versatel) kunnen via een opzetkastje live wedstrijden uit de Eredivisie zien, naast enkele televisiekanalen en bepaalde series. Dat aanbod zal worden uitgebreid om het product nog aantrekkelijker te maken.

Half april 2005 kwam Versatel op de markt met het product voor live voetbal op tv. Het bedrijf zei destijds niet van plan te zijn de voetbalrechten -die Versatel jaarlijks 30,5 miljoen euro kosten- door te verkopen aan Canal+ of een andere partij zoals KPN.

Versatel had zich ten doel gesteld om aan het eind van vorig jaar 100.000 abonnees te hebben op het product voor live voetbalwedstrijden op televisie. Aan het einde van het derde kwartaal registreerde Versatel ongeveer 42.000 aanmeldingen, waarvan zo'n 34.000 via ADSL2+ en circa 8.000 per satelliet.

Gepubliceerd: vrijdag 17 februari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.