Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile verkoopt Online.nl aan CanalDigitaal

T-Mobile wil Online.nl verkopen aan CDS Group, in ons land actief met CanalDigitaal. Online.nl is onderdeel van Euronet, een van de oudste internetproviders van Nederland. Voorlopig zal Euronet als aparte dochter naast CanalDigitaal opereren, weet Telecompaper. De verkoop is nog onder voorbehoud van toestemming van de ondernemingsraad en toezichthouder ACM.

Focus op mobiel internet
Met de geplande verkoop is T-Mobile naar eigen zeggen in staat verder te focussen op mobiele telecommunicatie en specifiek mobiel internet. Haar strategie is om de toonaangevende leider in mobiel internet te worden.

Positie verstevigen
Met de aankoop van Euronet wil CDS Group haar positie voor vast internet en telefoniediensten in Nederland verder verstevigen. Volgens Roderik Schlösser is het aanbod van Euronet een mooie aanvulling op de triple play diensten (tv, internet en telefonie) van CanalDigitaal. CDS Group is 100 procent aandeelhouder van M7, de aanbieder van digitale satelliet televisie in de Benelux die in ons land alles-in-1aanbiedt via het merk CanalDigitaal.

CanalDigitaal verkocht tot augustus vorig jaar internet en telefonie van Online.nl, terwijl Online.nl tv-diensten van CanalDigitaal verkocht. Inmiddels verkoopt CanalDigitaal alleen nog internet- en telefoniediensten via een overeenkomst met KPN-dochter Telfort. Vorige week maakte CanalDigitaal bekend ook met alles-in-1 via glasvezel te starten.

Voorlopig verandert er niets voor klanten
Volgens T-Mobile woordvoerder Eric Dekker wordt er nu gesproken of en zo ja in hoeverre Euronet wordt geïntegreerd binnen de CDS Group. 'Voorlopig veranderen alleen de aandelen van eigenaar en verandert er niets. Dus ook niet voor Online klanten - denk aan servicenummers, e-mailadressen', laat Dekker desgevraagd weten.

Euronet eerste internetprovider
Online.nl is zowel de jongste als een van de oudste internetproviders. Het bedrijf ging in 1993 van start onder de naam Euronet Internet. Later werd het Wanadoo en in 2006 ging de provider door het leven onder de naam Orange. Vanaf 2008 ging het verder als Online. In september 2011 werd de merknaam veranderd in T-Mobile Online en vanaf januari 2013 Online.nl. 

De provider biedt biedt internet- televisie- en telefoondiensten voor de particuliere markt en kleine bedrijven en maakt daarvoor deels gebruik van de eigen vaste netwerkinfrastructuur. Momenteel heeft Euronet rond de 270.000 klanten (in 2012 waren er nog een 500.000 gebruikers, zo valt hier te lezen).  Eind 2007 werd het onderdeel van T-Mobile Netherlands na de overname van Orange Nederland door Deutsche Telekom.

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2013
Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.