Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile laat tv-kijker zelf zenders kiezen met KNIPPR

door Jeanet Woldring

T-Mobile stapt komend voorjaar in de televisiemarkt met KNIPPR, een nieuwe online tv-dienst waarmee je zelf je tv-aanbod samenstelt. Geen verplichte afname van grote tv-pakketten zoals bij huidige aanbieders vaak het geval is. Je hebt de vrijheid om te kijken waar en wanneer je wilt en betaalt alleen voor de zenders die jij wilt zien. Je hoeft niet perse klant bij T-Mobile te zijn, want KNIPPR is er voor iedereen. Smaakt dat naar meer?

Voor iedereen verkrijgbaar

KNIPPR bestaat uit een Nederlands basisaanbod dat volgens T-Mobile uit zenders bestaat die je mag verwachten. Welke zenders dit precies zijn, wil de provider nog niet zeggen omdat er nog gesprekken worden gevoerd. Bij de lancering komend voorjaar worden de prijzen en het zenderaanbod bekendgemaakt. Begin 2016 wordt de betaversie van KNIPPR getest door een testpanel waar consumenten zich voor kunnen aanmelden op de website. Bekijk de introductievideo.

Tv-aanbod à la carte

Ben Woldring, directeur van de vergelijkingssites Bellen.com en Digitelevisie.nl, spreekt van een gat in de markt. Hij is blij dat er een einde wordt gemaakt aan pakketten met soms wel zestig zenders waar toch niet allemaal naar wordt gekeken. “Niet iedereen zit te wachten op zulke grote basispakketten.” Het principe van een à la carte tv-aanbod is volgens hem nieuw.

Ook maakt T-Mobile televisie kijken zonder een decoder mogelijk. “Je kunt kijken via je laptop, mobiel of tablet en wil je je gewone tv gebruiken, dan heb je niet meer nodig dan internet en een Google Chromecast van 39 euro of Apple TV.

Vergelijkbaar met KPN Play

KNIPPR lijkt in veel opzichten op KPN Play. Het is een 'Over The Top' (OTT) dienst, waarbij de internetverbinding (vast of mobiel) gebruikt kan worden om tv te kijken. KPN Play is sinds begin november voor iedereen beschikbaar. De eerste is maand gratis en je krijgt onder andere HBO.

Einde van koppelverkoop

Er is geen verplichte koppelverkoop van tv-diensten met telefonie of internet en KNIPPR is maandelijks opzegbaar. Net als de mobiele ‘Stel Samen en Stel Bij’ abonnementen is KNIPPR flexibel. Bevalt een extra tv-zender niet, dan zet je deze weer uit. “Wil T-Mobile succes hebben dan zal wel een stuk onder de prijs van grote aanbieders als Ziggo en KPN moeten worden gedoken,” aldus Woldring.

Gepubliceerd: dinsdag 15 december 2015
Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.