Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Steeds meer tv`s met ingebouwde HDTV ontvangers

door Jeanet Woldring

Eind van dit jaar zal in 87% van de Nederlandse huiskamers een platte TV staan, 71% daarvan is geschikt voor weergave van HDTV signalen. Ondanks economische tegenwind blijkt dat de opmars van HD Ready en Full HD TV’s in de Nederlandse huiskamers gewoon doorzet.

Deze cijfers maakte marktonderzoeksbureau GfK bekend op de jaarlijkse ‘HD Dagen’ conferentie in Hilversum. GfK signaleert ook een trend waarbij steeds meer televisies zijn voorzien van ingebouwde HDTV ontvangers. Wanneer deze TV’s voorzien worden van een CI(+) CAM module en smartcard is het mogelijk om zonder losse settopbox HDTV zenders te ontvangen. 

Van de komst van CI+ wordt op dit vlak veel verwacht, vooral omdat Ziggo officieel ondersteuning voor CI+ biedt.  UPC was niet aanwezig op het evenement, maar eerder liet Cablecom, de Zwitserse tak van UPC, weten dat het ondersteuning van CI+ overweegt. UPC Nederland is nog niet zover, maar liet aan Satellite Magazine weten de markt en de wensen van de consument nauwgezet te volgen.

Vanaf volgend jaar willen ook Tele2 en KPN via hun IPTV-diensten HDTV zenders gaan aanbieden.


Zie ook: HDTV abonnementen

Lees: Ziggo komt eind juli met CI+

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.