Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Steeds meer live tv kijken via smartphone

door Jeanet Woldring

Mobieltjes worden steeds vaker gebruikt voor andere functies dan bellen of sms'en. We gebruiken onze smartphone steeds meer als afstandsbediening voor tv, voor navigatie en om live tv mee te kijken. Het aantal mensen dat live tv kijkt via hun mobieltje is in drie jaar tijd zelfs verdubbeld. Dat blijkt uit een recente studie van Telecompaper onder zijn Consumer Panel.

Verdubbeling

Bij live tv kijken is er sprake van een verdubbeling in het gebruik: van 5 procent in 2012 naar 10 procent in oktober 2015. Volgens Telecompaper kan dat te maken hebben met het groeiende aandeel van smartphones.  In 2012 had 56 procent van de mensen een smartphone, nu is dat  84 procent.

Miljoenen gebruikers

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) haakt hier handig op in door het uitbrengen van een verbeterde app voor kijken via iPhone en iPad. Deze is hier gratis te downloaden.

De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken,” zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort. “Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt. We hebben ons ingezet om de app logischer en mooier op te bouwen en er is bijvoorbeeld een handige lijst met korte fragmenten toegevoegd." 

Programma's terugkijken

De NPO-app wordt momenteel vooral gebruikt om programma’s terug te kijken. Die functionaliteit is verder verbeterd door meer content aan te bieden, suggesties te doen toegespitst op het moment van de dag en om verder te kijken. Ook staan opmerkelijke en spraakmakende fragmenten apart in een lijst. “Dan kun je gemakkelijk  even terugkijken waar iedereen het op dat moment over heeft.”

De iOS app loopt qua functionaliteit nu weer gelijk op met de Android app, waarvan op 13 november een vernieuwde versie is uitgerold.

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2015
Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.