Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Start werkzaamheden Digitenne in Limburg

door Jeanet Woldring

In 2012 zullen er door heel Nederland werkzaamheden plaatsvinden bij Digitenne van KPN. Hierdoor wisselen een aantal zenders van frequentie. Om alle tv- en radiozenders ook na de werkzaamheden te ontvangen, moeten Digitenne-abonnees hun tv-ontvanger opnieuw instellen. Na het instellen zijn alle zenders weer gewoon beschikbaar.

Per regio
De werkzaamheden vinden plaats per regio. Klanten worden hierover van te voren persoonlijk geïnformeerd. Bovendien kunnen Digitenne klanten op kanaal 29 en via een speciale website bekijken wanneer de werkzaamheden in hun regio plaatsvinden.

Start regio Limburg 14 februari
De eerste werkzaamheden vinden plaats op 14 februari a.s. in de regio Limburg. Eind 2012 vinden de laatste werkzaamheden plaats in de regio Zuid-Holland.

Achtergrond
De werkzaamheden vinden plaats omdat er op Europees niveau is besloten dat er ruimte moet worden vrijgemaakt in het frequentiespectrum. Dit gebeurt voor de ontwikkeling van de nieuwe technologie 'Long Term Evolution' (LTE), wat ook wel wordt gezien als de nieuwe generatie mobiele netwerken (4G). 

KPN zal daarom op verzoek van de Nederlandse Overheid dit frequentiespectrum vrijmaken. Dit heeft tot gevolg dat door het hele land Digitenne zendmasten moeten worden omgebouwd. Het is daarom noodzakelijk dat Digitenne-abonnees de tv-ontvanger opnieuw instellen.

Lees ook: Digitenne breidt uit naar 30 televisiezenders

Doe de postcodecheck en kijk of Digitenne beschikbaar is

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.