Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

`Satelliet groeit ten koste van Digitenne`

door Jeanet Woldring

De aanbieder van satellietdiensten SES Astra verwacht dat het aantal Nederlandse huishoudens dat televisie kijkt via de satelliet de komende 4 tot 5 jaar met 200.000 toeneemt tot ongeveer 1 miljoen.Die groei moet vooral komen van overstappende Digitenne-kijkers van KPN. Dit zei directeur Nederland van SES Astra Bill Wijdeveld tegen het ANP. 

Overstappen
SES Astra verzorgt de satellietdiensten voor CanalDigitaal, het enige bedrijf dat in Nederland satelliet-tv aanbiedt. Wijdeveld verwacht dat veel Digitenne-kijkers de komende tijd zullen overstappen naar satelliet-tv.

''Sommige Digitenne-kijkers hebben hier indertijd voor gekozen omdat ze niet aangesloten zijn op de kabel en Digitenne goedkoper is. Maar Digitenne kan geen televisie van HD-kwaliteit aanbieden. Steeds meer mensen willen deze mogelijkheid wel en kiezen daarom voor satelliet.''

CanalDigitaal alles in 1
Wijdeveld ziet verder kansen in het aanbieden van een alles-in-één product voor televisie, internet en telefoon. ''CanalDigitaal biedt dan tv aan via de satelliet en koopt via de kabel van KPN telefoon- en internetdiensten in."

"Op deze manier wordt de kabel niet onnodig belast door televisie. Bovendien is satelliet vooral geschikt voor het doorgeven van televisieuitzendingen. Toch willen mensen in toenemende mate een alles-in-één pakket. Op deze manier kunnen we aan die wens tegemoet komen.''

Bron: ANP

Gepubliceerd: maandag 12 september 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.