Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung toont gebogen UHD-TV en OLED TV

door Jeanet Woldring

Samsung heeft op de IFA in Berlijn zijn eerste 65 inch en 55 inch tv's met gebogen panelen en UHD-resolutie getoond. Daarnaast demonstreerde de fabrikant zijn eerste Oled-televisie met UHD-resolutie.

Tv-fabrikanten houden momenteel een wapenwedloop met betrekking tot tv's met UHD-resolutie, terwijl ze tegelijk een nieuwe marketinghype proberen te ontketenen met televisies met gebogen schermpanelen, schrijft Tweakers. Zo starten zowel Samsung als LG in september de verkoop van dergelijke Curved Oled TV's in Nederland. Die modellen hebben echter de resolutie van 1920x1080 pixels.

Curved UHD TV: revolutie in resolutie

De Samsung Curved UHD TV heeft meer dan acht miljoen pixels en een vier keer zo hoge resolutie als bij Full HD. Hiermee is UHD een revolutie in resolutie, schrijft de fabrikant in zijn persbericht. Technologisch gezien is het moeilijker om een gebogen UHD TV te maken dan een gebogen Oled TV.  Om de voortrekkersrol ook de komende decennia te kunnen vervullen, opende Samsung het afgelopen jaar vijf Lifestyle Research Labs.

UHD Oled TV: combinatie van ’s werelds beste technologieën

Samsung gaat naar eigen zeggen nog een stap verder met de presentatie van de UHD Oled TV. Hiermee volgt deze tv de recente wereldrelease van de Curved Oled TV op die nu al in Nederland verkrijgbaar is.

Oled technologie is een grote stap voorwaarts in beeldkwaliteit en contrast. 'De combinatie van de ongeëvenaarde scherpte van UHD en het contrast en levendige kleur van Oled zijn een impuls voor de nieuwe generatie TV’s', aldus de fabrikant.

Samsung toont op IFA 2013 zowel een Curved als een vlakke 55 inch UHD Oled TV.

Gepubliceerd: maandag 9 september 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.