Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung met harddiskrecorder voor kabel-tv

Speciaal voor de digitale TV-kijkers van @Home, Casema, Multikabel en CAIW heeft Samsung de eerste digitale televisie harddisk recorder voor de kabel ontwikkeld. Dat meldt Samsung in een persbericht.

Technisch gezien klopt het dat Samsung de eerste is met een digitale TV-ontvanger met harddisk voor de kabel volgens Eric Berendsen van Digitale Kabeltelevisie. 'De Siemens M 750 die ook al leverbaar is, komt  zonder harddisk, die moet je er zelf apart bij kopen.'

Digitale kabelkijkers kunnen met de Samsung DCB-P850 niet alleen digitale TV ontvangen, maar ook TV-uitzendingen op de harde schijf van 160 GB opnemen. Omdat de ontvanger over twee tuners beschikt, kan men een programma kijken en tegelijkertijd één op een andere zender opnemen, of op hetzelfde moment twee programma’s opnemen.

Bij de DCB-P850 staat het gemak voor de televisiekijker voorop volgens Samsung. Wanneer hij wordt gestoord door de telefoon of deurbel, hoeft hij niets van zijn lievelingsprogramma te missen. Via de pauzeknop 'Time Shift Recording' zet hij het beeld stil. Wanneer hij na vijf minuten weer voor de TV plaatsneemt, pakt hij het programma op waar hij het zojuist had stilgezet.

Satellietkijkers konden dit al jaren, evenals Digitenne van KPN-klanten, die digitaal via de ether kijken. Maar voor mensen met een digitale kabelaansluiting was er nog geen harddiskrecorder om live-tv te pauzeren of snel door reclames te zappen. De DCB P850 kan met alle digitale tv-pakketten overweg, behalve met die van UPC, die met een eigen harddiskrecorder op de markt komt.  

Via een USB-poort kunnen MP3-spelers en digitale fotocamera’s worden aangesloten, waarmee JPEG- en MP3-bestanden op de harde schijf van de digitale hard disk recorder van Samsung kunnen worden overgezet en weergegeven. De DCB-P850 zou over een 'surround sound' beschikken vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop. Met Picture-in-Picture verschijnen twee zenders op hetzelfde moment in één beeld, zodat tijdens het bekijken van een film 'die fantastische voetbalgoal niet gemist hoeft te worden.'

De adviesprijs van de DCB-P850 die verkrijgbaar is in de kleuren zilver en zwart bedraagt 399 euro.

Gepubliceerd: maandag 2 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.