Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo en HBO komen met betaaltelevisie

Film 1 krijgt concurrentie waar het gaat om betaalde televisiezenders in Nederland. Ziggo gaat samen met het Amerikaanse Home Box Office (HBO) een aantal zenders, waarvan de inhoud tegen betaling kan worden bekeken, oprichten. De Europese Unie heeft hier inmiddels toestemming voor gegeven.

Volgens Ziggo gaan beide partijen zich richten op het vormgeven van de inhoud. De verwachting is dat er op de betaalzenders voornamelijk films en tv-series van HBO te zien zullen zijn. Een aantal HBO-series als The Sopranos, Six Feet Under, Sex & The City, Boardwalk Empire en Dexter zijn in het verleden al in Nederland uitgezonden. Omdat HBO een abonneezender is, konden ondanks de strenge regels op het gebied van sex, geweld en schuttingtaal in de Verenigde Staten, controversiële series als Six Feet Under, Big Love en Rome toch uitgezonden worden.

HBO is al actief in 14 Oost-Europese landen onder de naam HBO Central Europe. De verwachting is dat abonnees de betaalzenders ook op alternatieve schermen zoals de iPad, televisie kunnen kijken. De zenders willen in 2012 starten met de uitzendingen. Hierover zal in januari meer bekend worden.

Gepubliceerd: donderdag 22 december 2011

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.