Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ruim 1 miljoen huishoudens met digitale TV

Ruim 400.000 Nederlandse huishoudens zijn in 2005 overgeschakeld op digitale TV. Hierdoor komt het totale aantal huishoudens dat gebruik maakt van digitale TV uit op ruim 1 miljoen, ofwel 15 procent van alle TV huishoudens in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Kabelaanbieders waren het meest succesvol als het om digitale TV gaat. Zij groeiden sneller dan concurrenten die het signaal doorgeven via satelliet of via de ether.

Tegen het eind van het eerste kwartaal van 2006 zijn 575.000 huishoudens door kabelbedrijven overgezet van analoge naar digitale kabel TV. Eind 2005 had KPN een kleine 200.000 digitale TV-klanten.  

Telecompaper verwacht dat de kabelbedrijven dit jaar nog verder zullen groeien. UPC zal daarbij voorop lopen, omdat het gratis digitale decoders levert aan alle TV abonnees. Ook de introductie van HDTV, de meest geavanceerde vorm van digitale televisie, zal voor verdere groei zorgen volgens de onderzoekers. 

Ook nieuwe leveranciers bestormen de markt. Zo heeft Tele2 in maart IPTV gelanceerd, terwijl KPN daar in mei mee start. IPTV is televisiekijken via een internetverbinding.  De kleinere concurrenten, Tiscali en Wanadoo, testen IPTV dit jaar.

Zie ook:
KPN komt in mei met internettelevisie
Tele2 is KPN voor met internettelevisie
UPC maakt tarieven HDTV bekend

Gepubliceerd: woensdag 19 april 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.