Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

RTL neemt Videoland On Demand over

door Jeanet Woldring

RTL Nederland heeft de digitale tak van Videoland gekocht om zich te kunnen storten op de markt van video on demand. Het bedrijf wil binnen een paar maanden abonnementen gaan aanbieden waarbij mensen thuis onbeperkt films en series kunnen kijken.

'All you can watch'

Op dit moment kent Videoland nog een pay-per-view-structuur, waarbij de kijker betaalt per film. RTL wil hier een verandering in brengen door dit najaar een all you can watch-abonnement te introduceren. De prijs die consumenten moeten betalen is nog niet bekend.

Netflix

Onlangs kondigde de Amerikaanse videoaanbieder Netflix aan naar Nederland te komen. Bij deze dienst betaal je voor onbeperkt films en series downloaden waarschijnlijk 8 euro per maand. Wat de prijs bij Videoland wordt, is volgens RTL nog niet duidelijk. 

Reden van de overname is dat RTL een groter deel van zijn inkomsten direct bij consumenten wil halen. Mediabedrijven zien hun inkomsten uit tv-reclames al tijden afbrokkelen.

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.