Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

RTL 7 en 8 in HD alleen bij UPC

door Jeanet Woldring

Vanaf 15 oktober zijn RTL 7 en RTL 8 in HD-kwaliteit beschikbaar bij UPC. Dit kabelbedrijf is vooralsnog de enige waar deze zenders in High Definition te zien zijn.

 
Programmering
UPC laat weten dat de HD-programmering identiek is aan de reguliere programmering. In eerste instantie zijn vooral buitenlandse series en films in HD-kwaliteit bekijken, zoals Law & Order, 1000 Ways to Die en de dagelijkse talkshows van Dr. Phil en Oprah, maar ook films als Anaconda, Boys Don't Cry en Billie Elliot.

Ongeveer 40% van de primetime programma's zal in HD-kwaliteit beschikbaar zijn. De overige twee HD zenders van RTL Nederland, RTL4 HD en RTL5 HD, worden in de loop van 2010 verwacht. RTL 7 HD is per 15 oktober te vinden op kanaalnummer 77 en RTL 8 HD op kanaalnummer 80.

Concurrentie
Deze week is UPC een nieuwe campagne gestart voor UPC Digitale TV. In de commercial* ligt de focus op de betere beeld- en geluidskwaliteit van digitale televisie van UPC. Er wordt een directe vergelijking gemaakt met de beeldkwaliteit van Digitenne van KPN. Daarnaast is er ook aandacht voor het uitgebreide aanbod aan programma's.

KPN daarentegen benadrukt in zijn reclameuitingen de scherpe prijs: 'Digitenne is voordelig digitale televisie kijken. Ideaal voor mensen die met hun tijd mee willen gaan maar niet (te)veel willen betalen.' Met een maandprijs van € 8,50 is Digitenne bijna de helft goedkoper dan analoog tv-kijken met Ziggo of UPC. Men krijgt overigens ook ongeveer de helft minder zenders.

*Kijk de nieuwe commercial: "UPC Digitale TV-commercial Dennis"

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.