Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Regionale omroepen nog wel via satelliet?

door Jeanet Woldring

Gisteren werd bekend dat kijkers van kabelbedrijf Ziggo nog maar maximaal 6 regionale zenders kunnen ontvangen. Kunnen teleurgestelde kijkers dan nog voor bepaalde favoriete regiozenders terugvallen op satellietontvangst?  Dat hangt van de omroep af, zo staat op de website van Satellitemagazine. Hieronder een samenvatting.

"Via Astra 23,5 en CanalDigitaal zijn de meeste regiozenders te ontvangen en dat bereik is landelijk, echter zijn ze niet allemaal in dezelfde uitzendnorm en ook niet allemaal ongecodeerd beschikbaar. Via de satelliet is er per omroep weer sprake van een geheel andere manier waarop de kosten voor de distributie zijn geregeld en dat levert het volgende aanbod op:

Voor TV Rijnmond, TV Noord-Holland, Omroep Flevoland en RTV Utrecht kan de kijker niet (meer) terugvallen op schotelontvangst.

Voor alle overige omroepen kan dit wel maar TV West, L1 en Omroep Brabant zijn niet gratis te ontvangen en net als deze omroepen is voor Omroep Zeeland en TV Drenthe (beide ongecodeerd) een MPEG4*/HD decoder noodzakelijk. 

De regionale zenders uit Friesland, Groningen, Gelderland en Overijssel zijn wel ongecodeerd en in MPEG2* via satelliet te ontvangen. Van Gelderland, Overijssel en Drenthe is ook de radiozender via Astra 23,5 oost te ontvangen. Ook de Amsterdamse zender AT5 is (maar niet ongecodeerd) via CanalDigitaal te ontvangen. Bij Ziggo zal deze zender als 'lokale omroep', wat het in feite ook is, echter alleen in gemeenten in de regio Amsterdam te ontvangen blijven."

* MPEG is een veel gebruikt systeem voor de compressie van beeld- en geluidsbestanden.

Meer info & bestel digitale tv:  Beiden bieden ook totaalpakketten met internet, bellen en tv in één.

Gepubliceerd: vrijdag 5 augustus 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.