Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Radiomast Smilde weer in de lucht

door Jeanet Woldring 1 reactie

Vanaf 15 september gaat KPN de FM radiozenders van zijn klanten weer via de toren van Hoogersmilde uitzenden. Vandaag zijn de laatste herstelwerkzaamheden afgerond, waardoor het ontvangstbereik weer hetzelfde zal zijn als voor de instorting van de mast. Digitenne gaat in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september weer live.

Noodmast na brand
Nadat vorig jaar een deel van de zendmast instortte na een brand, maakten enkele zenders gebruik van de noodmast in Assen, waaronder Radio Drenthe (90.8 MHz), Sky Radio 101.0 MHz), Radio Veronica (103.2 MHz), Arrow Jazz FM (90.5 MHz), RadioNL (97.1 MHz) en Arrow Classic Noord (98.7 MHz).

Digitenne
DVB-T (Digitale Televisie) gaat in de nacht van 24 op 25 september weer vanaf Hoogersmilde uitzenden. Klanten van KPN Digitenne kunnen vanaf dat moment weer een sterker signaal ontvangen in de regio Drenthe en omstreken, voor zowel de publieke- als de commerciële zenders. Voor een optimale ontvangst wordt geadviseerd de TV-ontvanger opnieuw in te stellen vanaf 25 september.

Nieuw FM zendantennesysteem
Om de zendmast van Hoogersmilde weer volledig te herstellen, heeft KPN Broadcast Services op een hoogte van 280 meter en 235 meter twee nieuwe FM zendantennesysteem gemonteerd. Deze systemen bestaan uit meerdere FM-antennes waarmee de programma’s van verschillende radiostations worden uitgezonden.

KPN Broadcast Services
KPN Broadcast Services levert verschillende diensten aan de omroep en mediasector, waaronder het verzorgen van FM uitzendingen vanaf verschillende zendmasten in Nederland. Daarnaast verzorgt KPN Broadcast Services Digitale televisie via de ether voor Digitenne, de Publieke Omroep en andere commerciële partijen.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: albert jan kramer ()

eindelijk kunnen we weer normaal radio luisteren, we waren er net zo aan gewend met al dat gestoorheeft canaldigitaal wel goed gedaan al die ex digitenne klantenafwachten of digitenne nog steeds in van die bagger kwalietijd uitzend

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.