Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ook UPC geeft publieke HDTV zenders door

door Jeanet Woldring

Vanaf 4 juli zijn Nederland 1, 2 en 3 in HD-kwaliteit te ontvangen via UPC Digitale TV. De zenders worden toegevoegd aan het bestaande UPC HD-abonnement zonder dat het tarief daarvoor wijzigt. Vorige week liet kabelaanbieder Ziggo weten de publieke HDTV-zenders gratis door te geven.

Het totaal aantal zenders dat UPC vanaf 4 juli in HD doorgeeft komt met de toevoeging van deze drie kanalen op elf*, inclusief Film1 en Sport1.

Publieke omroep
De start van de Tour de France, zaterdag 4 juli in Monaco, is tegelijkertijd de eerste HD-uitzending van de publieke omroep. De NOS zal vervolgens drie weken lang alle live verslaggeving van de Tour ook in HD-kwaliteit doorgeven. Het aanbod van in HD geproduceerde programma’s zal stapsgewijs worden uitgebreid, maar begint met een beperkt aantal programma’s in HD-kwaliteit. De overige programma’s worden ‘opgewaardeerd’.

* t.w. Eurosport, The History Channel, Voom, Discovery, National Geographic Channel, MelodyZen, Film 1 en Sport 1. Nu tijdelijk bij elk Digitaal tv abonnement 3 maanden gratis en vrijblijvend Eredivisie Live & sport1.

Starter HD met DVR (actie: eerste 3 maanden € 9,25 p/mnd)  
Royaal HD met DVR (actie: eerste 6 maanden € 11,25 p/mnd)

Meer info Digitale TV van UPC

Gepubliceerd: maandag 22 juni 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.