Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe zenders bij UPC

UPC geeft een aantal nieuwe digitale zenders door. Zo is het digitale basispakket uitgebreid met de cultuurzender Arte, clipzender The Box en het 24-uurs reclamekanaal Tel Sell.

Extra Channel Pack
In het extra pakket is het 24-uurs Weerkanaal nieuw.  Dit kanaal is een initiatief van ChelloMedia en Meteo Consult en vooralsnog exclusief via UPC Digital. Ook nieuw zijn de regionale zenders TV Noord-Holland, TV Flevoland, TV Noord, TV Oost, L1 Limburg, Omroep Fryslân, Omroep Brabant, Omroep Gelderland en TV Utrecht. De religieuze zender TBN Europe verdwijnt in ruil voor de in Nederland gelanceerde Christelijke zender Family 7 en Star! komt per 1 april in de plaats van E! als Entertainmentzender.

Regionale zenders
Opmerkelijk is dat zenders als TV Rijnmond en TV Oranje niet beschikbaar komen via UPC. Dit staat te lezen op Medianieuws van  Radio.nl.   En: 'de Franse zender France 2 is in tegenstelling tot bij TV Home en Casema TVD niet (meer) in het pakket opgenomen net zo min als de RTBF.'

Radio.nl vervolgt: 'het is opmerkelijk dat TV Rijnmond, een zender uit één van de grootste verzorgingsgebieden van UPC niet te ontvangen is. Van de regionalen ontbreken ook TV West en Omroep Zeeland (UPC gebruikt voor analoge aanvoer in Rotterdam wel andere signalen uit Goes) Daar waar een kabelmaatschappij als Casema zelfs in Brabant en Gelderland wél TV Rijnmond (en TV West) door kan geven doet UPC Digital dit in Rotterdam dit om onduidelijke redenen dus (nog) niet. AT-5 is in principe alleen te bekijken met de “regiocode” (105) van Amsterdam.'

Premium zenders
Bij de 'premium' zenders komt  Baby TV -gericht op de allerjongsten-  en het Indonesche Garuda TV erbij voor respectievelijk vijf en tien euro per maand.

Radiozenders
Er zijn ook 14 radiozenders toegevoegd aan het digitale pakket waarbij het om bekende Nederlandse stations gaat, zoals Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 10 Gold, Sky Radio, Radio 538 en RTL FM. Vlaamse en regionale zenders en ook zenders als Arrow en Concertzender en Classic FM ontbreken  in het digitale aanbod. Ook is er nog geen enkele andere buitenlandse radiozender via dit pakket te ontvangen. De Christelijke radiozender Bright FM onderzoekt momenteel de mogelijkheid om uit te zenden via UPC Digital maar is ook nog niet te ontvangen.

Meer informatie en bestellen: UPC Digital TV pack -  Extra channel pack

Gepubliceerd: vrijdag 17 februari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.