Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe tv zenders bij UPC

door Jeanet Woldring

Er verandert bij UPC het één en ander in het digitale zenderaanbod. Zo  verdwijnt op 1 oktober  het televisiekanaal The Poker Channel. In de zenderlijst vinden op deze datum ook enkele wijzigingen plaats.

Regionale tv betere positie
UPC plaatst vanaf 1 oktober de relevante regionale tv-zender op positie 30 in de programmagids om de zichtbaarheid ervan te vergroten. De lokale zender komt op 31. De overige twaalf regionale zenders blijven op hun plek, voorbij de 700. 

Enige jaren geleden maakte ROOS, het overlegorgaan van de regionale omroepen, al met CanalDigitaal de afspraak om de regionale omroepen op een meer prominentere plaats in de zenderlijst te plaatsen. Met UPC is men ook gedeeltelijk tot overeenstemming gekomen.

Mocht in de stad waar de UPC-kijker naar digitale televisie kijkt een lokale omroep zijn die digitaal te ontvangen is, dan is deze lokale omroep te zien op zenderpositie 31. Door deze aanpassingen verhuizen de NPO-themakanalen Best24 (nu 30) en 101TV (nu 31) naar de zenderposities 116 en 117. De regionale commerciële omroepen die UPC digitaal doorgeeft krijgen ook een meer prominentere positie. GPTV, Gelre TV, Graafschap TV en Kanaal 13 zijn hierdoor op de zenderposities 34 of 35 te zien. Het digitaal radio-aanbod van UPC wordt verder uitgebreid met de radiozender Radio 227, die in de radiolijst op zenderpositie 87 beschikbaar komt.

Op 1 november gaat UPC het digitaal zenderaanbod verder uitbreiden. Welke televisiezenders er bijkomen, wil het bedrijf nog niet bekend maken.

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.