Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Nederland snelste Netflix-land

door Jeanet Woldring

Nederlandse internetproviders bieden videodienst Netflix aan met de hoogste bandbreedte. Dat blijkt uit de internetprovidermonitor van Netflix over de maand december. Gemiddeld lag de snelheid in ons land op 3,25 Mbps. Daarmee staan we aan kop in de landen waar Netflix meet. Caiway en Ziggo stonden bovenaan qua streamsnelheid.

Nederland veruit het snelst

Denemarken, met een gemiddelde van 2,89 Mbps volgt op afstand ons land. Zweden, Finland, Noorwegen en UK vormen de middenmoot. Veel lagere snelheden worden behaald in de VS, Ierland en Mexico.

Caiway en Ziggo bovenaan

Caiway stond in december bovenaan qua streamsnelheid. Met een gemiddelde snelheid van 3,7 Mbps laat het Ziggo (3,64 Mbps) en ZeelandNet (3,45 Mbps) achter zich. Andere partijen die in het Nederlandse lijstje voorkomen: KPN (3,2 Mbps), XS4ALL (3,09 Mbps), Online (3,07 Mbps), Tele2 (2,95 Mbps) en UPC (2,7 Mbps). 

De gemiddelde snelheid waarmee Netflix-klanten bij een internetprovider de videodienst krijgen aangeleverd, zegt niets over de internetsnelheid die deze aanbieder aan haar klanten aanbiedt. TotaalTV: 'Netflix stelt elke maand een gemiddelde ontvangen bandbreedte per aangeboden stream vast. Wanneer men via tablet of smartphone naar een Netflix-stream kijkt dan wordt door Netflix automatisch een lagere bandbreedte aangeboden.'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2014
Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.