Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ned 1 HD via ASTRA 23.5 met EK Voetbal

Meer dan 300.000 satelliethuishoudens in de Benelux zijn in staat de nieuwe ASTRA 23.5 satellietpositie te ontvangen, waarvan ruim 250.000 in Nederland. Dit komt neer op ruim een derde van alle Nederlandse ASTRA-satelliethuishoudens. Dat blijkt uit marktonderzoek van satellietbedrijf SES ASTRA.

De ASTRA 23.5 positie werd een jaar geleden in de Nederlandse markt geïntroduceerd als nieuwe satellietpositie voor onder meer regionale omroep, nieuwe themakanalen en HDTV.  Dankzij de introductie van de zogenaamde ASTRA DUO LNB is het mogelijk via bestaande 60 cm schotelantennes zowel de ASTRA 19.2 positie als de nieuwe ASTRA 23.5 te ontvangen.

Directeur Bill Wijdeveld van ASTRA Benelux: “Wij zijn erg blij met de zeer snelle acceptatie van ASTRA 23.5 als nieuwe satellietpositie, wat mede te danken is aan de komst van de regionale omroepen en het CanalDigitaal themapakket afgelopen najaar. Hiermee is ook een uitstekende basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van ASTRA 23.5 als ‘hot spot’ voor HDTV. Want met de explosieve groei in de verkoop van HD-schermen groeit ook de vraag naar HD-programma’s.”

Nederland 1 HD via ASTRA 23.5 met EK Voetbal en Olympische Spelen in HDTV
Satelliettelevisie-aanbieder CanalDigitaal ging afgelopen maand met een HDTV-aanbod via ASTRA 23.5 van start, bestaande uit Discovery HD, National Geographic HD en Brava HDTV. Binnenkort komt daar ook VOOM HD bij met films, sport, cultuur en games in High Definition.

CanalDigitaal zal deze zomer bovendien Nederland 1 HD via ASTRA 23.5 gaan doorgeven, met onder meer het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen in HDTV. Ook zullen diverse andere programma's van Nederland 1 via Nederland 1 HD te zien zijn. De door de NOS verzorgde HDTV-uitzendingen zullen voor alle houders van een CanalDigitaal SECA-smartcard beschikbaar zijn.

Met het nieuwe HDTV-aanbod van CanalDigitaal zijn nu al meer dan 30 HD-kanalen via ASTRA beschikbaar, waaronder ook free-to-air HD-kanalen als BBC HD en Anixe HD.

Klik hier voor meer informatie en online bestellen CanalDigitaal Set-top-box of CanalDigitaal Easy

Gepubliceerd: dinsdag 20 mei 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.