Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

LoRa van KPN dekt heel Nederland

LoRa van KPN.jpgHet LoRa-netwerk van KPN heeft dekking in heel Nederland. Dit is het eerste landelijke Internet of Things-netwerk ter wereld.

Internet of Things

Internet of Things (IoT) is een netwerk van apparaten die zijn aangesloten op het internet voor gegevensverzameling en –uitwisseling. KPN noemt hun IoT-netwerk LoRa. LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’.  Het heeft een groot bereik en verbruikt minder energie dan 2G-, 3G- en 4G-netwerken. De technologie verstuurt kleine hoeveelheden informatie, zoals meet- en locatiegegevens. LoRa is bedoeld voor alledaagse objecten, zoals lantaarnpalen en koffers. Telefoons en tablets kunnen er geen gebruik van maken.   

LoRa van KPN

Eerder schreven wij al over de versnelde uitrol van het datanetwerk.

KPN gaat 1,5 miljoen ‘dingen’ aansluiten op het LoRa netwerk. Dit aantal zal nog groeien. De komende maanden gaat KPN het netwerk verder optimaliseren. Hierbij zal ook de lokalisatiefunctionaliteit beschikbaar komen.  

Luchthaven Schiphol test LoRa in logistieke processen zoals bij bagage afhandeling en facilitaire diensten. Utrecht Centraal experimenteert met het toezicht houden over spoorwissels. In de Rotterdamse Haven zitten dieptemeters die met LoRa zijn verbonden. KPN verwacht dat er meer LoRa-toepassingen voor consumenten beschikbaar komen in de loop van dit jaar.  

Gepubliceerd: vrijdag 1 juli 2016

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.