Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Live Eredivisie voetbal goedkoop op Digitenne

Vanaf deze week kunnen klanten van TV van KPN/Digitenne het ‘Voetbalpakket’ bestellen voor zes euro per maand extra.

Het voetbalpakket bevat 2 Tele2 voetbal-kanalen met maximaal 2 verschillende live-wedstrijden tegelijkertijd. Via deze kanalen ziet u ieder competitie-weekend, live voetbalwedstrijden en de hoogtepunten van het competitie-weekend. Op dit moment is er pas 1 Tele2 voetbal-kanaal voor TV van KPN/Digitenne beschikbaar. De komende weken zal ook het 2e kanaal geactiveerd worden volgens de aanbieder.

Via de Tele2- kanalen wordt ieder competitieweekend uitgezonden. De uitzendingen starten vrijdagavond bij de eerste wedstrijd en lopen tot zondagnacht. Dit staat in de 'veelgestelde vragen' op de KPN-site.

Dit weekend, op zondagmiddag wordt Feyenoord-Ajax en AZ-PSV uitgezonden op respectievelijk Tele2 Voetbal 1 en Voetbal 2.

Het mag een historisch moment genoemd worden, dat KPN haar grootste concurrent hier in één adem noemt. Ook in landelijke dagbladen staan  KPN en Tele2 vandaag gebroederlijk naast elkaar in één paginagrote advertentie. Voorheen stonden beide telecombedrijven maar al te dikwijls als kemphanen tegenover elkaar voor de rechter!

De doorgifte van de voetbalkanalen  is mogelijk dankzij het 'verbroederende' distributiecontract dat Tele2 en KPN op 8 september hebben ondertekend.

Het voetbalpakket kost 6 euro extra per maand, waardoor Digitenne abonnees 13,95 euro per maand kwijt zijn voor het basispakket plus voetbal. Daarnaast is het voetbal ook verkrijgbaar via de IPTV dienst KPN Mine voor 9,95 euro extra per maand, aanvankelijk voor twee kanalen, later voor vier kanalen. Daarmee komt het voetbalaanbod via Mine overeen met dat van Tele2 TV.

De prijsstelling via Digitenne is opmerkelijk, omdat dit aanzienlijk lager is dan de prijs van 19,95 voor slechts één voetbalkanaal via satelliet. Het tweede opmerkelijke is, althans volgens Broadband TV Nieuws,  dat Eredivisie voetbal via drie infrastructuren te zien is, te weten satelliet, ether (DVB-T) en IPTV, maar niet via kabel.

Meer info en bestellen: KPN - Digitale TV

Gepubliceerd: donderdag 19 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.