Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

LCD TV`s met interne decoder geïntroduceerd

Sinds kort zijn er TV's op de markt met een ingebouwde decoder én een smartcard reader. Hoewel er al langer vraag was vanuit de consumenten en er de laatste jaren ook een behoorlijke toename was van gebruikers van digitale televisie, is het er nu toch van gekomen. De Koreaanse fabrikant van decoders Humax heeft twee LCD toestellen op de markt gebracht die hierover beschikken, een 23 inch toestel en een 32 inch variant. Er waren al eerder TV's beschikbaar met een ingebouwde decoder, in Nederland konden deze echter niet optimaal gebruikt worden omdat de techniek niet ondersteund werd door de aanbieders van digitale televisie. Met de toestellen van Humax is dit echter wel het geval, zodat smartcards van in ieder geval @Home, Casema, Multikabel, CAIW, Delta en Kabelnoord hierbij gebruikt kunnen worden.
 
Het grote voordeel van een interne decoder is dat consumenten niet langer een aparte decoder bij hun TV aan hoeven te schaffen. Hierdoor is er slechts één afstandsbediening voor de TV nodig en niet langer een aparte voor het bedienen van de decoder. Bij de meeste aanbieders van digitale TV is het mogelijk een extra smartcard te bestellen, deze kan dan rechtstreeks in de TV gestopt worden. Hoewel veel Nederlandse huishoudens al langer gebruik maken van digitale televisie, is dit meestal alleen op hun eerste toestel. Voor de slaapkamer, keuken of de kamers van de kinderen nemen ze dan meestal genoegen met een analoog signaal. Nu het echter niet langer noodzakelijk is om een aparte decoder te plaatsen, is het slechts een kwestie van tijd voor digitale televisie ook de slaapkamer veroverd!

Digitale televisie is in Nederland nog steeds aan een flinke opmars bezig. In het najaar van 2007 was er al bij 41% van de huishoudens digitale TV aanwezig, volgens een rapport van Telecompaper zal in het tweede kwartaal van 2008 al de mijlpaal van 4 miljoen aansluitingen gepasseerd worden. Daardoor beschikt iets meer dan 1 op de 2 huishoudens over deze nieuwe vorm van televisie kijken.

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.