Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Kwart Nederlanders kijkt interactieve tv via KPN

door Jeanet Woldring

Een kwart van de Nederlanders kijkt interactieve tv via KPN. In het derde kwartaal kwamen er 72 duizend nieuwe interactieve televisie abonnees bij, waardoor het marktaandeel steeg naar 25 procent, vergeleken met 20 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers die KPN gisteren bekendmaakte.

KPN zag in een jaar tijd het marktaandeel op de Nederlandse tv-markt met vijf procent stijgen. Het snoepte vooral klanten af van de grote kabelbedrijven UPC en Ziggo. 

Naast interactieve tv biedt KPN ook Digitenne aan. Het aantal Digitenne-klanten daalde echter. Waarschijnlijk te wijten aan de prijsstijging van bijna 30 procent die KPN op 1 juli doorvoerde.

In de categorie 'overige' heeft KPN nu 633 duizend tv-klanten. Twee keer zoveel abonnees kijken via Interactieve TV of maken gebruik van de digitale tv-diensten van KPN. Het aantal Interactieve TV-klanten steeg met 72 duizend naar zo'n 1.3 miljoen. Hiervan kijken 821 duizend via de koperdraadtechnieken ADSL en VDSL. Via glasvezelnetwerken kijken 461 duizend Nederlandse huishoudens naar Interactieve TV van KPN. Dat zijn er 32 duizend meer dan drie maanden geleden.

Naast tv via eigen merk worden landelijke tv-diensten via de dochterbedrijven Telfort en XS4ALL aangeboden. Op glasvezelnetwerken van Reggefiber biedt men ook andere merknamen aan van onlangs gekochte providers tv-diensten. Het gaat hier onder meer om de merknamen Lijbrandt Telecom en XMS.

Wat is interactieve tv?

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.