Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Kwart Nederlanders aan de digitale tv

Digitale televisie blijft terrein winnen ten opzichte van analoge tv. Eind 2007 had 26,3 procent van de Nederlandse televisiekijkers een digitale aansluiting. In 2006 was dat nog 14,6 procent.

Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeker Telecompaper. De stijging in het aantal digitale abonnementen kon in het laatste kwartaal van 2007 maar nét de afname in het aantal analoge aansluitingen compenseren. Het aantal digitale aansluitingen groeide in deze periode met 5,4 procent tot 3,3 miljoen.

Digitale TV via de ether en IPTV zagen hun aandeel op de digitale TV markt groeien naar 14,5 en 5,1 procent. Gedurende 2007 groeide het aantal digitale TV aansluitingen op kabelnetwerken tot 26,3 procent.

Zesko (@Home, Casema en Multikabel) is nu de grootste aanbieder van digitale TV in Nederland met 834.000 klanten op 31 december 2007, waarmee het kabelbedrijf Canal Digitaal voorbijstreefde. 

De aanbieder van TV via de satelliet zag zijn klantenbestand wel groeien tot net iets minder dan 800 duizend aan het einde van 2007. 

Nummer drie, UPC, won bijna 19 duizend digitale TV klanten gedurende het vierde kwartaal om op 550.300 uit te komen, terwijl nummer vier KPN steeds dichterbij komt met een kwartaalgroei van 20 procent to 497.000 op 31 december. 

Telecompaper verwacht dat de Nederlandse markt voor digitale televisie in het derde kwartaal van dit jaar de mijlpaal van de vier miljoen gebruikers haalt. De groei zal volgens het onderzoeksbureau onder meer worden gestuurd door de inspanningen van telecombedrijf  KPN om klanten te werven voor televisie via internet.

Vul uw postcode in voor een vergelijking van beschikbare producten in uw regio

KPN-Digitenne
Tele2 
UPC
@Home
Canaldigitaal
Casema

 

Gepubliceerd: vrijdag 14 maart 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.