Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Kranten experimenteren met internet-tv

Verschillende landelijke en regionale kranten experimenteren op dit moment met internettelevisie.

De meeste landelijke dagbladen kopen televisiebeelden in bij externe partijen. Grootste aanbieder van online videonieuws is Zoom.in dat onder meer levert aan Trouw, Volkskrant en AD. Dat meldt Emerce.

De Volkskrant experimenteert daarnaast ook met videoreportages gemaakt door eigen redacteuren. De Telegraaf komt binnenkort met haar eigen tv-studio en het Eindhovens Dagblad (ED) startte in oktober een experiment met een eigen tv-team.

Het Eindhovens Dagblad behoort samen met De Twentsche Courant Tubantia (TC Tubantia) tot de pioniers onder de regionale kranten op het gebied van internettelevisie.

Wekelijks kijken ongeveer 10.000 mensen naar nieuwsvideo's op de internetsite van het ED. Als het project succesvol is gaat de krant het project verder uitbouwen. Elke dag plaatst de krant twee eigen nieuwsvideo's op de site. Op dit moment levert EDTV nog geen geld op. In totaal draaien er zeven commercials, voorafgaand aan een nieuwsfilmpje. Over het algemeen zijn de reacties positief, hoewel kijkers de reclames soms te lang vinden duren.

Gepubliceerd: dinsdag 22 november 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.