Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN zet mes in prijs Digitenne

door Jeanet Woldring 6 reacties

KPN gooit de knuppel in het digitale tv hoenderhok met forse prijsverlagingen. Grof geschut in het strijdtoneel om de gunst van de digitale televisiekijker! De volgende maand wordt de prijs van het televisieproduct Digitenne met 30 procent verlaagd; ook Mine TV wordt goedkoper. 

Daarmee maakt KPN het prijsverschil met de kabelmaatschappijen groter. Die rekenen rond vijftien euro per maand voor het analoge tv-signaal. Om dat signaal digitaal te kunnen ontvangen, tellen de kabelaars er doorgaans een paar euro per maand bovenop, al zijn er ook gratis aanbiedingen zoals TV Digitaal van @Home.

Digitenne verlaagt de maandprijs
Het kijken naar 23 tv-kanalen en luisteren naar 19 radiozenders van Digitenne kost de klant vanaf 1 augustus 6,95 euro per maand. Bestaande Digitenne-kijkers gaan automisch over op het voordelige tarief.
Drie jaar geleden werd Digitenne geïntroduceerd voor 8,95 euro per maand. Klanten moesten 29,95 euro aansluitkosten betalen plus 170 euro voor een digitale ontvanger. De aansluitkosten zijn gebleven; de  ontvanger levert KPN nu gratis bij het abonnement.  Klanten kunnen voortaan de benodigde digitale ontvangers voor Digitenne huren in plaats van kopen. De eerste tuner is inbegrepen in het maandelijkse tarief; voor extra ontvangers wordt 3 euro per maand in rekening gebracht.

Mine TV --> Interactieve TV voor € 9,95
Ook Mine TV, dat vanaf augustus verder gaat onder de naam Interactieve TV, wordt goedkoper. Het basispakket van circa 50 tv- en 75 radiozenders gaat 9,95 euro per maand kosten. Nu kost het pakket  19,95, weliswaar met 20 tv-zenders meer. Nieuw is dat klanten kunnen kiezen uit verschillende zenderpakketten. Daarnaast kan naar wens gekozen worden voor een pakket met extra zenders. Het Planet Pluspakket omvat circa 25 themazenders  met onder andere sport, muziek en documentaires en kost eveneens 9,95 euro per maand. Voetballiefhebbers krijgen voor 9,95 euro per maand 4 voetbalkanalen met o.a. live Tele2 Eredivisie voetbal. Naast digitaal beeld en geluid biedt Interactieve TV extra mogelijkheden, zoals 'Uitzending Gemist' en de digitale videotheek Film Direct, waarmee kijkers honderden films eenvoudig kunnen bestellen en bekijken vanuit hun luie stoel. Op de harddisk recorder, die tijdelijk in prijs is verlaagd tot € 99,95, kan tot 100 uur televisie worden opgenomen. 

Beschikbaarheid Digitenne en Interactieve TV
Digitenne is op dit moment door 65% van de Nederlandse huishoudens te ontvangen. Deze week is de zendmast in Den Bosch in werking gesteld en voor het einde van het jaar volgen zendmasten in Arnhem, Eindhoven, Enschede en Doetinchem, waardoor nog eens zo’n half miljoen huishoudens hun favoriete zenders via Digitenne kunnen kijken, meldt KPN. Interactieve TV, dat via een internetverbinding verloopt, kan op dit moment aangeboden worden aan ongeveer 60-70% van de Nederlandse huishoudens. 

Marktaandelen
Digitenne heeft momenteel zo'n 300.000 klanten, Mine TV 'enkele duizenden'. Daarmee had KPN aan het eind van het eerste kwartaal een marktaandeel van 13 procent op het gebied van digitale televisie. Consultancybureau Ernst & Young houdt dat percentage op slechts 5. De grootste hap van de taart nemen de kabelaars: zij beheersen 20 procent van de markt. Marktleider UPC ziet in de prijsdaling bij de concurrent een reactie op de nieuwe digitale-tv-pakketten die begin deze maand geïntroduceerd werden. UPC biedt meer tv-kanalen en nieuwe diensten als video-op-bestelling en Uitzending Gemist, met een keuze uit de al uitgezonden programma’s van de publieke omroep. Bij UPC is de harddisk recorder gratis.

Overstapdrempels weggenomen
Met de lagere maandtarieven en gratis huurtuners neemt KPN belangrijke overstapdrempels weg voor de consument. Nu kiezen sommigen wellicht niet voor Digitenne omdat digitale tv via de kabel of satelliet veel meer kanalen biedt. Als je echter 120 tot 170 euro per jaar kunt besparen, valt dat bezwaar mogelijk weg. Uit onderzoek is gebleken dat 90 procent van de tv-kijkers slechts naar een handvol zenders kijkt. Omdat je bij Digitenne nu -net als bij UPC- geen ontvanger (s) meer hoeft te kopen, vervalt ook deze overstapdrempel. Digitenne biedt de mogelijkheid per abonnement drie televisietoestellen aan te sluiten. Nu vinden veel mensen het bezwaarlijk om voor extra tv’s aparte digitale ontvangers te moeten aanschaffen voor 90 euro per stuk. Nu KPN de mogelijkheid biedt extra tuners te huren – voor drie euro per maand, wordt een belangrijk obstakel weggenomen.

Meer informatie en online aanmelden voor Digitenne of Mine 
Wie nu Mine TV bestelt, ontvangt het nieuwe product voor de nieuwe prijs. Heeft u al besteld en wacht u nog op levering, dan wordt uw product per 1 augustus automatisch omgezet. Keuzepakketten kunt u bestellen met uw afstandbediening. Wie nu Digitenne bestelt, krijgt sowieso de eerste maand gratis; uw abonnement wordt op 1 september automatisch aangepast aan de nieuwe prijs. Bent u al klant, dan krijgt u ook per 1 september het nieuwe tarief berekend. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: Robjas ()

Er zit ook een line-out aansluiting op;

Geplaatst door: Ed ()

Ik luister veel en graag naar de radio en zap soms wat op TV. Kan iemand mij uitleggen hoe ik die radiokanalen kan beluisteren zonder de TV aan te zetten? Volgens mij zit er alleen een scart kabel aan de ontvanger en die past niet in mij audio installatie.

Geplaatst door: Frank Roos ()

Ik zie digitenne steeds meer als goed alternatief voor het dure Canaal Digitaal ook ivm de zeer slechte service.

Waar we nu 3 ontvangers hebben en 165,- betalen per jaar zou het dan terug te brengen zijn naar 84,- met een beter zender aanbod.
Ook tv via internet lijkt me intressant maar dat is volgens mij slechts voor 1 tv te gebruiken...

Geplaatst door: Carel ()

gisteren aanbieding gekregen om digitenne GRATIS te proberen. Vandaag al bevestiging d.m.v. Vandaag echter ook een telefoontje: Voor het pakketje moet € 5,- betaald worden aan de postbode, en éls je na een maand doorgaat dan moet je eenmalige entreekosten betalen. En dat was er gisteren niét bij verteld.....

Geplaatst door: Gast ()

Reactie op nr2: Dat is geen digitenne, dat zijn de gratis zenders met landelijke dekking die je digitaal kunt ontvangen. Digitenne is zijn extra gecodeerde zenders

Geplaatst door: rienks ()

1: Bij keuze voor digitenne ga je automatisch akkoord met automatische incasso, anders kom je niet door de aanmelding. Dit is wettelijk verboden !
2: De keuzepagina voor aanmelden bij digitenne loop verplicht via de postcodetoets. Die geeft aan dat er geen ontvangst is. Zelf ontvang ik via Digitenne al Nl1,2,3 en Flevoland, dus wel ontvangst!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.