Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN wil digitale tv via de kabel

door Jeanet Woldring

KPN wil een totaalpakket aan telecommunicatiediensten bieden. Het telecombedrijf heeft daarom aan kabeltv-exploitanten gevraagd of ze capaciteit op hun netten kan huren. Dit heeft KPN vandaag bekendgemaakt.

"Om aan de wens van klanten naar een totaalpakket aan elektronische diensten te kunnen voldoen wil KPN via de Nederlandse kabeltelevisie-netten digitale radio- en televisieprogramma's gaan aanbieden. KPN heeft daarom de grotere kabeltv-bedrijven in Nederland (samen goed voor ruim negentig procent van de kabelmarkt) een offerte gevraagd voor het huren door KPN van capaciteit op die netten. KPN wil deze capaciteit gebruiken om programma's van publieke en commerciële aanbieders digitaal uit te zenden. Concurrentie op de kabelnetten in programma-aanbod en prijs is sinds de nieuwe telecomwet mogelijk en zal de consument ten goede komen," stelt KPN.

Naast bestaande diensten als telefonie en internettoegang wil KPN dus ook ook digitale radio- en tv-programma's kunnen bieden. Hierdoor ontwikkelt het telecombedrijf zich  tot totaalleverancier van communicatiediensten op basis van zowel data, beeld als geluid.

De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat KPN niet alle kaarten op één netwerk of technologie wil zetten. KPN wil daarom op meerdere infrastructuren diensten aanbieden.

Met XS4ALL  lopen er al proeven  met video on demand via ADSL op het KPN-netwerk. Bij de huidige stand van de techniek zou volgens eigen zeggen  het KPN-net nog minder geschikt zijn voor omroepdiensten. Vandaar dat KPN alternatieve infrastructuren in wil kunnen zetten zoals de tv-kabelnetten. Het telecombedrijf heeft al langer plannen om de kabelbedrijven te beconcurreren. KPN is ook als aandeelhouder van Digitenne al betrokken bij het aanbieden van digitale radio- en tv-programma's. Onlangs werd bekend dat KPN haar aandeel in Digitenne, die digitale televisie via de ether aanbiedt, wil vergroten.  

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2004
Geactualiseerd: maandag 18 februari 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.