Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN wijzigt zendfrequenties Digitenne

In verband met de verdere modernisering van het KPN-zenderpark en op grond van internationale afspraken zal binnenkort in Nederland een aantal TV-zendfrequenties wijzigen. Dit heeft KPN bekendgemaakt.

Oude zenders worden uitgeschakeld en er komen nieuwe digitale zenders bij. De investeringen van KPN leiden naar eigen zeggen tot een aanzienlijk betere ontvangst in het hele land waardoor in veel gevallen antennes op het dak en lange kabels door het huis niet meer nodig zijn. Een handzame kleine binnenantenne kan dan volstaan.

Door de wijziging van de frequenties is het nodig de nieuwe frequenties in de digitale ontvanger in te stellen. Ook kan het nodig zijn een eventuele buitenantenne te draaien, omdat de signalen vanaf een andere zendmast ontvangen worden. De nieuwe frequenties kunnen het gemakkelijkst ingesteld worden door eerst de fabrieksinstellingen te herstellen en vervolgens de nieuwe frequenties automatisch door de digitale ontvanger te laten scannen.

De omschakeling van de zendlocaties vindt tussen 26 maart en 8 mei plaats in IJsselstein, Irnsum, Roermond, Eijs en Arnhem. Daarnaast zullen op 26 maart in de regio Rijnmond een aantal nieuwe zenders in de lucht komen. Het gaat om de zendlocaties Gorinchem, Krimpen ad IJssel, Rotterdam, Sliedrecht en Vlaardingen.

KPN weet ook te melden dat er in april nieuwe software beschikbaar komt voor de digitale ontvangers van het merk Samsung. De software komt automatisch binnen via de ether. Op het televisietoestel verschijnt daarover een mededeling. Door de melding te accepteren wordt de software bijgewerkt.

Meer informatie en online aanmelden: Digitenne

Gepubliceerd: maandag 26 maart 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.