Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN voorgetrokken met TV

De overheid trekt KPN voor met TV. Dit stelt Broadcast Partners directeur Robert-Jan van der Hoeven  in de Telegraaf van 4 september.

Hij doelt op het feit dat KPN van de overheid de opdracht heeft gekregen om het digitale TV signaal van Nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroepen via de ether uit te zenden.

Volgens hem had het aan KPN gegunde contract openbaar aanbesteed moeten worden. Bij contracten boven de 200.000 euro zou dat verplicht zijn. Dat KPN deze opdracht in de schoot geworpen krijgt, is pure concurrentievervalsing, vindt Van der Hoeven. Broadcast Partners stelt dat het onder de juiste voorwaarden zeker zou hebben meegeboden als de overheid het contract openbaar zou hebben aanbesteed.

Het digitale TV signaal dat KPN uitzendt dient ter vervanging van het analoge signaal dat eind november definitief uit de lucht wordt gehaald. TV-kijkers met een antenne op het dak kunnen hierdoor geen TV meer kijken. Als alternatief kunnen zij een decoder van 30 tot 50 euro aanschaffen en vervolgens gratis over het door KPN geleverde digitale signaal van Nederland 1, 2, en 3 en de regionale omroepen beschikken.

Voor de financiering van deze oplossing heeft de overheid geld gereserveerd. Het is echter niet bekend hoeveel er zal worden betaald aan de Publieke Omroep die op zijn beurt weer geld moet betalen aan KPN.

Vecai directeur Rob van Esch wil ook dat dit bedrag zo snel mogelijk boven tafel komt. Volgens hem dreigt het gevaar dat de overheid de digitale uitrol van KPN-dochter Digitenne stiekem aan het subsidiƫren is. Het ministerie van OCW wil niet reageren op de stelling dat de overheid het contract openbaar had moeten aanbesteden, omdat er formeel sprake is van een overeenkomst tussen de Publieke Omroep en KPN. Broadcast Partners is een concurrent van zenderparkbeheerder Nozema, die onlangs werd overgenomen door KPN.

Zie ook: TV van KPN

Gepubliceerd: dinsdag 5 september 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.