Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

KPN versterkt glasvezel positie

door Jeanet Woldring

KPN koopt Edutel, XMS, Concepts ICT en Lijbrandt. Naast deze vier glasvezelproviders wordt Reggefiber Wholesale overgenomen. Verder heeft KPN laten weten graag een groter belang te willen in Reggefiber. Hiermee wil het zijn betrokkenheid bij de uitrol en levering van glasvezeldiensten versterken. 

VDSL én glasvezel
Om breedband- en televisiediensten aan steeds meer klanten te kunnen aanbieden, kiest KPN voor een tweesporenbeleid. Enerzijds de upgrade van het VDSL-netwerk en anderzijds de uitrol van glasvezeldiensten op regionale basis via de Reggefiber joint venture. Het bereik van glasvezel steeg in het derde kwartaal naar 844.000 huishoudens en KPN sluit nu circa 2000 klanten per week aan op zijn glasvezeldiensten.

Glasvezel superieur
KPN is ervan overtuigd dat glasvezel 'de superieure technologie' is voor de toekomst. Met de overname denkt het bedrijf dat er een duidelijker rolverdeling komt tussen dienstverlening en aanleg van glasvezelnetwerken. 'KPN levert de glasvezeldiensten, terwijl Reggefiber zich volledig kan focussen op de aanleg van glasvezelnetwerken die openstaan voor derden'.
 
Alle providers samen bieden internet, telefonie en televisie aan zo'n 110.000 huishoudens aan via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. De overnames moeten nog wel worden goedgekeurd door de NMa.

Groter belang
Naast de overnames wil KPN graag een groter belang in de joint venture Reggefiber dat in 2005 is opgericht door Reggeborgh. Het samenwerkingsverband specialiseert zich in de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken.

Momenteel heeft KPN een belang van 41 procent, maar hoopt op termijn 60 procent in handen te krijgen. Reggefiber mikt op een dekking van meer dan 20 procent van de Nederlandse huishoudens in 2013.

Meer info en online aanmelden voor Alles-in-1 van KPN

Gepubliceerd: woensdag 9 november 2011
Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.