Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN: tv kijken om mee te kunnen praten

door Jeanet Woldring

Veel Nederlanders kijken tv om de volgende dag mee te kunnen praten. Dit blijkt uit een onderzoek onder het KPN Consumentenpanel.

40 Procent van de respondenten kijkt programma’s zoals bijv. De Wereld Draait Door en Netwerk omdat de sociale omgeving dit ook doet. Men wil dus kunnen meepraten, concludeert KPN. 29 Procent zegt wel eens mee te praten over een programma terwijl ze het programma zelf niet gezien hebben.

Tv kijken is een belangrijk onderdeel van de dag volgens de onderzoekers. 44 Procent van de respondenten kijkt af en toe tot regelmatig tv tijdens het avondeten. 6 Procent geeft aan dit altijd te doen. 26 Procent kijkt wekelijks tv in bed en 12 procent doet dit zelfs dagelijks. 37 Procent geeft aan wel eens in slaap te vallen met de tv aan. Dit gebeurt meestal tijdens programma’s die later op de avond worden uitgezonden zoals Pauw & Witteman en Knevel en Van de Brink. 
 
Ook tijdens de zomervakantie was tv kijken steeds een populaire bezigheid van de Nederlander. Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan tv te kijken op de vakantiebestemming. Op de vakantiebestemming keek de Nederlander het liefst naar nieuws en actualiteitenprogramma’s, gevolgd door sport. 
 
Het KPN Consumentenpanel is een onderzoek onder KPN klanten. Het onderzoek werd in opdracht van KPN uitgevoerd tussen 4 en 17 augustus 2010 onder 1083 klanten van KPN. KPN laat meerdere malen per jaar een dergelijk onderzoek uitvoeren.
 

Gepubliceerd: donderdag 2 september 2010
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.